Události ze dne 9.8.2024

12.08.2024 18:58

Pět minut před devátou hodinou dopolední informoval městskou policii muž, že ze Zlaté stezky se valí štiplavý dým. Strážníci příslušnou stezku prověřili, přičemž shledali, že uvedený dým vychází ze zahrady ve Střelecké ulici. Hlídka následně kontaktovala jejího majitele, jenž právě spaloval pouze uschlé rostlinné zbytky ovocného stromu. Dotyčný zahrádkář po odjezdu strážníků této činnosti zanechal.

V 9.27 hodin vyjela hlídka do sídliště U Stadionu, neboť tam dělníci vyfrézovali část účelové komunikace, čímž pro automobily v tomto úseku zhoršili průjezdnost a inkriminované místo neoznačili upozorňující dopravní značkou. Strážníci kontaktovali pracovníka tamní stavby, jenž sdělil, že příslušné místo již dělníci zasypali štěrkem, aby nedošlo k poškození projíždějících vozidel.

Krátce po třinácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v sídlišti U Stadionu je zaparkován automobil s otevřeným okénkem a v jeho okolí se nikdo nenachází. Hlídka zjistila majitele uvedeného vozidla a poté kontaktovala jeho manželku, která o chvíli později automobil řádně zajistila.

V 16.35 hodin přivolal strážníky do ulice Dr. Václava Peška občan s tím, že majitel tamní restaurace rozšířil venkovní zahrádku před svým podnikem, což jistě neměl povolené. Hlídka jednala s dotyčným majitelem, který si nebyl vědom toho, že by prostor určený pro venkovní zahrádku zvětšil oproti rozměrům, uvedeným v příslušném povolení. Aby předešel možným problémům, stoly před restaurací poté přemístil blíž k sobě.

Šest minut po sedmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Koželužské ulici pod schody leží kočka, která špatně dýchá. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že uvedené zvíře se tam pouze vyhřívalo a následně bez známek zdravotních problémů odběhlo pryč.

V 17.11 hodin se obrátil na městskou policii řidič s tím, že zaparkoval svůj automobil na Masarykově náměstí. Když se následně dostavil zpět k vozidlu, shledal, že jeho karoserii mezi tím někdo porýpal. Vzhledem k tomu, že oznamovatel dodal, že podle vyjádření mechanika bude způsobená škoda na jeho automobilu jistě vyšší než deset tisíc korun, bylo mu doporučeno, aby vzhledem k důvodnému podezření ze spáchání trestného činu kontaktoval přímo Policii ČR, která celou událost prošetří.

O několik minut později obdržela městská policie informaci, že v Široké ulici spadlo pod most kotě, kterému je třeba pomoci. Strážníci na místo přivolali Hasičský záchranný sbor, který se pokusil tuto bengálskou kočku odchytnout, avšak marně, protože nakonec vběhla do kanalizační vpusti.

Ve 20.05 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Resselově náměstí na chodníku před prodejnou leží dvě slečny. Po příchodu hlídky tyto osoby vstaly a odešly, orientované místem i časem.

Po dvacáté první hodině byli strážníci přivoláni do Opletalovy ulice, neboť tam na ně měla čekat u konkrétní pouťové atrakce občanka, která telefonicky oznámila, že během návštěvy pouti její kamarádku obtěžuje neznámý mladík. Hlídka na smluveném místě zastihla dva muže, mezi kterými právě probíhala slovní rozepře. Oba se následně za své jednání omluvili a podali si navzájem ruce. Protože ani jeden z mužů si šetření této události nepřál, strážníci je poučili a poté odešli.

Ve 23.22 hodin upozornil městskou policii občan, že ve Filištínské ulici ruší noční klid probíhající nepovolená kulturní akce a dodal, že v souvislosti s konáním této akce došlo také k neoprávněnému záboru veřejného prostranství. Operátor městské policie dotyčného muže poučil o tom, že v tento den je doba nočního klidu posunuta s ohledem na probíhající chrudimskou pouť, což oznamovatel nehodlal tolerovat a nadále trval na šetření strážníků. Hlídka po příchodu do příslušné ulice shledala, že v tomto případě se jednalo o předem řádně oznámenou kulturní akci, přičemž zábor veřejného prostranství byl proveden s vědomím příslušného odboru místního městského úřadu.

Dvacet pět minut po jedné hodině ranní přivolala strážníky do Široké ulice provozovatelka pouťového prodejního stánku, protože ji během spánku rušil hluk vycházející z tamního baru. Hlídka kontaktovala provozovatele baru, který přislíbil, že zajistí, aby vstupní dveře podniku byly uzavřené a hudba nezněla na ulici. Po vyřešení celé události strážníci odešli.

Ve 2.36 hodin bylo oznámeno prostřednictví tísňové linky, že na stěnu u Myší díry právě neznámý člověk stříká barvu. Hlídka tohoto pachatele na místě, ani v okolí, nezastihla, avšak získala jeho popis, který poté předala k dispozici Policii ČR, která celou věc převzala k šetření pro podezření ze spáchání trestného činu.

Po čtvrté hodině ranní vyjeli strážníci k supermarketu v Poděbradově ulici, neboť tam občan zaregistroval cizí odloženou tašku s doklady, kosmetikou, brýlemi a mobilním telefonem. Hlídka tyto věci od muže převzala a uložila je oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑