Události ze dne 8.9.2024

10.09.2024 08:25

V 8.06 hodin vyjeli strážníci do Slatiňan, neboť v areálu zámeckého parku se nacházel zraněný srnec. Hlídka společně s oznamovatelem prověřila stav tohoto zvířete a následně o situaci vyrozuměla člena příslušného mysliveckého sdružení, který se vzápětí dostavil na místo a celou věc převzal k řešení.

Před desátou hodinou upozornil městskou policii občan, že v konkrétním úseku ulice Svatopluka Čecha parkují automobily v místě, kde je to dopravní značkou zakázané. Hlídka tam zastihla šest stojících vozidel, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 11.04 hodin přivolala strážníky do jedné z místních ulic občanka s tím, že když se snažila vstoupit do bytu, kde se nacházela její sestra se synem, na zvonění domovního zvonku nikdo nereagoval. Oznamovatelka hlídce po příjezdu sdělila, že z příslušného bytu ovšem zní dětský hlas a kašel ženy. Vzhledem k těmto okolnostem strážníci na místo přivolali Hasičský záchranný sbor, aby byt zpřístupnil. Následně však jeho dveře otevřelo dítě, které se nacházelo uvnitř společně se svou matkou, která špatně komunikovala, nespolupracovala s přítomnými lidmi a nebyla orientovaná místem ani časem. Z toho důvodu k ní byla přivolaná Zdravotnická záchranná služba, jejíž posádka dotyčnou ženu převzala do péče, a to vzhledem k podezření na užití neznámých omamných látek či alkoholu. Jejího syna převzal do péče dědeček společně s tetou chlapce, kteří žijí ve společné domácnosti. Protože později vyšlo najevo, že zmíněná matka byla nakonec v silně podnapilém stavu umístěná do Protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, strážníci o události vyrozuměli úředníky sociálního odboru při Městskému úřadu Chrudim k možnému opatření v příslušné rodině.

Před dvacátou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v Tovární ulici leží na chodníku muž. Strážníci v dotyčném člověku po probuzení zjistili muže bez domova, který poté vstal a orientován místem i časem usedl na nedalekou lavičku.

Ve 23.14 hodin informoval městskou policii občan, že na parkovišti v Poděbradově ulici stojí automobil s otevřeným okénkem, přičemž v jeho okolí se nikdo nenachází. Hlídka zjistila majitele uvedeného vozidla a pokusila se jej telefonicky kontaktovat avšak neúspěšně, proto na jeho telefonní číslo odeslala informační SMS zprávu.

O deset minut později strážníci během hlídkové činnosti zpozorovali v Široké ulici poškozené a vysypané odpadkové koše. Hlídka událost zadokumentovala a bude ji šetřit.

Krátce po půlnoci bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na parkovišti na Palackého třídě stojí cizí automobil přímo před konkrétním vyznačeným parkovacím místem, čímž řidiči tam stojícího vozidla brání ve vyjetí z parkovacího místa. Vzhledem k tomu, že dotyčný člověk hodlal parkovací místo opustit až během dopoledne, strážníci na nesprávně stojící automobil umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 0.41 hodin obdržela městská policie informaci, že na společné chodbě bytového domu v ulici Čs. armády se zdržuje volně pobíhající pes, který nepatří žádnému z jeho obyvatel. Hlídka toto zvíře odchytla a služebním vozidlem přepravila do útulku v Sečské ulici, kde je v pořádku umístila do připraveného kotce.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑