Události ze dne 8.7.2024

09.07.2024 09:03

Krátce před šestou hodinou ranní vyjížděla hlídka k čerpací stanici v ulici Obce Ležáků, kde se na tamním venkovním posezení měla nacházet hlučná skupina osob popíjejících alkohol. Na místě měly mít nahlas puštěnou hudbu. Na výzvy obsluhy, aby z místa odešly, prý nereagovaly. V době příjezdu hlídky na místo zde byli zjištěni dva muži a jedna žena, kteří již uklízeli okolo laviček. U toho měli nahlas puštěnou hudbu z reproduktoru. Po poučení hudbu vypnuli a následně z místa odešli.

V 7.24 hodin oznámila zaměstnankyně úřadu práce, že na podatelně mají nalezenou peněženku. Strážníci peněženku s doklady a drobnou finanční hotovostí převzali a po zadokumentování ji předali do oddělení ztrát a nálezů.

Po půl jedné prověřovali strážníci oznámení, ve kterém žena uvedla, že na křižovatce ulic Jungmannovo nábřeží a Úzká jezdí děti na koloběžkách po silnici. Dle jejího sdělení jedno projíždějící vozidlo dítě málem srazilo. Hlídka provedla kontrolu uvedených ulic a širšího okolí, žádné děti na koloběžkách nebyly nalezeny. K obdobnému případu vyjížděla hlídka o hodinu později, kdy měly děti jezdit na skateboardech v ulici Škroupova, v blízkosti tamního nákupního centra. Své jízdy měly natáčet na mobilní telefony. I zde dle oznamovatelky došlo málem ke střetu dítěte s vozidlem. Strážníci provedli kontrolu v okolí nákupního centra, žádné děti na skateboardech nebyly nalezeny.

V 14.25 hodin oznámil pracovník ostrahy obchodního domu Albert, že v prostorách prodejny se pohybují osoby, které se zde v minulosti dopouštěly krádeží. On je nyní sleduje a žádá příjezd hlídky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se zde již nachází dvě hlídky Policie ČR, které celou věc řeší. Po strážnících tak nebylo dále nic požadováno.

V 21.23 hodin se na městskou policii obrátila žena, která v oznámení uvedla, že v ulici Štěpánkova se nachází nějaká osoba, která zde křičí a zpívá. Oznamovatelka dále sdělila, že si je vědoma, že ještě není doba nočního klidu, doma má však spící děti a proto žádá o pomoc. Na místě se nacházela mladá žena, která zde skutečně zpívala. Strážníci ženu poučili o celé situaci, ta porozuměla a z místa následně odešla.

O hodinu později byli strážníci přivoláni do ulice Na Větrníku, kde měla být slyšet žena volající o pomoc. V době příjezdu hlídky byl na místě již klid. Šetřením se však podařilo zjistit, že se jednalo o hádku mezi partnery, dle jejich sdělení k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Žena ani muž neměli žádná viditelná zranění. Po řádném poučení o možnostech dalšího postupu oba shodně uvedli, že nechtějí celou věc dále řešit.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑