Události ze dne 8.10.2024

14.10.2024 16:14

V 8.38 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v konkrétním úseku Havlíčkovy ulice došlo vzhledem k nesprávně zaparkovanému automobilu ke zhoršení průjezdnosti. Hlídka za stěrač příslušného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce po desáté hodině byli strážníci přivoláni do Olbrachtovy ulice, neboť tam stálo několik automobilů v nepřehledné zatáčce. Hlídka na jedno z těchto vozidel umístila výzvu pro nepřítomného řidiče a s přítomnými řidiči dalších třech automobilů vyřešila dopravní přestupky na místě.

V 11.51 hodin obdržela městská policie informaci, že v ulici K Presům nesprávně parkuje vozidlo. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že automobil patří jisté společnosti, jejíž pracovníci tam právě prováděli stavební práce. Po vyřešení celé věci hlídkou bylo uvedené vozidlo přeparkováno.

O pět minut později požádal strážníky o pomoc řidič nákladního automobilu, který po vyložení stavebního materiálu potřeboval během odjezdu zacouvat v protisměru do jedné z místních ulic, aby z místa s vozidlem vymanévroval. Hlídka na základě jeho žádosti na nezbytně nutnou dobu v příslušné ulici usměrňovala provoz, aby tam během couvání nákladního automobilu nedošlo k ohrožení bezpečnosti silničního provozu.

Ve 12.57 hodin upozornil městskou policii občan, že u zdravotnického zařízení na Palackého třídě stojí neoprávněně automobily bez příslušného označení na vyhrazených parkovacích místech určených pro vozidla invalidů a dále, že u těchto parkovacích míst došlo k otočení svislého dopravního značení. Strážníci na zmíněných parkovacích místech žádné stojící vozidlo nezastihli. Uvedenou dopravní značku hlídka natočila do správné polohy a zajistila.

Přibližně o hodinu později strážníci během hlídkové činnosti zaregistrovali ve Škroupově ulici dlouhodobě zaparkovaný automobil, proto prověřili, zda jej PČR neeviduje jako odcizený. Vzhledem ke zjištěnému negativnímu výsledku hlídka následně odjela.

V 16.46 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u zahrádkářské kolonie na Jordánku někdo vysypal do výmolů v komunikaci keramické dlaždice, které mohly poškodit pneumatiky projíždějících automobilů. Hlídka inkriminované místo prověřila, přičemž shledala, že se nejednalo o dlaždice, nýbrž o kusy betonu. Strážníci provedeným šetřením zjistili odpovědného muže, který v telefonickém rozhovoru přislíbil, že do následujícího dne uvedený materiál z komunikace odstraní a silnici uvede do původního stavu. Následující den hlídka jeho příslib ověřila. Muž slib dodržel a veškerý beton z komunikace odstranil, proto strážníci jeho jednání vyřešili na místě.

O několik minut později se obrátila na městskou policii pedagogická pracovnice místní školy s tím, že mezi jejich některými žáky došlo na nedalekém hřišti k nevhodnému jednání, které vykazuje znaky šikany. Strážníci na základě této informace kontaktovali rodiče napadených dívek, aby s jejich dětmi událost zadokumentovali. Následně budou k podání vysvětlení vyzváni také podezřelí žáci za  přítomnosti svých rodičů. Po zadokumentování bude událost postoupena k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 18.57 hodin vyjeli strážníci do ulice V Hliníkách, protože tam občan odchytl opuštěné a nesoběstačné kotě. Hlídka uvedené mládě od muže převzala a poté je v pořádku umístila do útulku v Sečské ulici, kde se kotěti dostane potřebné péče.

Dvacet minut před dvacátou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici T. G. Masaryka ve Slatiňanech parkuje na chodníku nákladní automobil. Strážníci toto vozidlo prověřili, avšak shledali, že nestojí na chodníku, nýbrž v místě, kde je to povoleno. Hlídka také promluvila s jeho řidičem, který se protiprávního jednání v tomto případě nedopustil, a poté odjela.

Ve 21.59 hodin byli strážníci přivoláni do křižovatky ulic Topolská a V Tejnecku, protože tam ležela uhynulá kuna. Hlídka kadáver převezla a umístila do speciálního mrazicího boxu do areálu technických služeb v Sečské ulici, odkud bude vydán k odborné likvidaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑