Události ze dne 7.9.2024

10.09.2024 08:24

Po sedmnácté hodině upozornila městskou policii občanka, že v ulici Dr. Václava Peška volně pobíhá pes většího vzrůstu. Strážníci uvedené zvíře dostihli v ulici Obce Ležáků, kde je odchytli. Následně se k nim přihlásila majitelka psa malého plemene, která hlídce sdělila, že uvedený pes napadl její zvíře a dodala, že prozatím neví, zda jejího psa pouze přitiskl k zemi, či jej pokousal. Strážníci dotyčnou ženu poučili o dalším postupu a vyzvali ji, aby v případě, pokud bude její zvíře zraněné, kontaktovala městskou policii, aby s ní událost zadokumentovali. Hlídka poté odchyceného psa přepravila do útulku v Sečské ulici, kde jej v pořádku umístila do připraveného kotce, přičemž s personálem dojednala, aby kontaktoval strážníky, pokud se tam dostaví jeho majitel.

V 17.51 hodin informoval strážníky řidič, že během couvání na Školním náměstí narazil automobilem do cizího stojícího vozidla. Hlídka, jakmile se dostavila na uvedené náměstí, zjistila majitele příslušného automobilu, avšak vzhledem k tomu, že se jednalo o služební vozidlo v majetku jisté společnosti, dotyčný muž musel na místo přivolat posádku SVDN PČR, aby událost prošetřila.

Krátce před devatenáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že na Tyršově náměstí parkují nesprávně automobily, které ostatním vozidlům komplikují projetí. Strážníci na těchto patnáct automobilů umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 20.18 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že v konkrétním místě silničního obchvatu Slatiňan zaregistroval sraženou srnu. Operátor městské policie tuto informaci předal předsedovi příslušného mysliveckého sdružení, který přislíbil, že učiní další nezbytné kroky.

Osmnáct minut před dvacátou první hodinou vyjeli strážníci do Škroupovy ulice, protože tam parkoval automobil v místě zákazu vjezdu. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 23.13 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v jedné ze slatiňanských ulic ruší noční klid hluk, který vychází z areálu tamní firmy. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že tam probíhala narozeninová oslava, během které zněla reprodukovaná hudba. Jakmile strážníci s odpovědným člověkem vyřešili přestupek, hudba byla ztišena, aby již nikoho nerušila.

Devatenáct minut před půlnocí se obrátila na městskou policii místní žena s tím, že v Akátové ulici ruší noční klid hlasitá hudba. Strážníci oznamovatelku poučili o tom, že v tento den byla doba začátku nočního klidu posunuta na pozdější hodinu. Dotyčná občanka vzala toto sdělení na vědomí.

Po půlnoci byli strážníci přivoláni na Tyršovo náměstí, protože tam docházelo k rušení nočního klidu. Hlídka tam u budovy školy zastihla skupinu lidí, kteří tam společně trávili večer a hráli na kytaru. Po vyřešení přestupku s hlídkou tyto osoby uklidily své okolí a z místa odešly.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑