Události ze dne 7.8.2024

09.08.2024 16:29

V 8.29 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Tyršově náměstí sedí v autobusové zastávce žena bez domova, která tam křičí a nevhodně se chová. Hlídka na uvedeném místě zastihla tři bezdomovce, které vykázala.

Po půl dvanácté vyjeli strážníci do Slatiňan, protože v Nádražní ulici občan zpozoroval ležící zraněnou kočku. Po příjezdu hlídky toto zvíře vstalo a bez známek poranění odběhlo pryč.

V 11.49 hodin obdržela městská policie informaci, že před jedním z obchodů v Široké ulici parkuje nesprávně automobil. Strážníci u příslušného vozidla zastihli řidiče, který po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou automobil přeparkoval.

Dvacet tři minut po poledni bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Havlíčkově ulici stojí automobil v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy. Strážníci zjistili jeho majitele a kontaktovali jej. Dotyčný muž po vyřešení dopravního přestupku s vozidlem odjel.

O chvíli později upozornil městskou policii pracovník hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, že před jejich prodejnou se pohybuje podezřelá žena, která údajně vybírá od kolemjdoucích lidí finanční příspěvky, určené pro charitativní projekt, a to zřejmě bez řádného povolení. Hlídka okolí uvedeného hypermarketu prověřila, avšak dotyčnou osobu nezaregistrovala.

V 15.10 hodin přivolal strážníky místní obyvatel s tím, že před vjezdem do jeho garáže parkuje cizí automobil. Hlídka zjistila jeho majitele a vyrozuměla jej. Po vyřešení dopravního přestupku se strážníky muž vozidlo přeparkoval.

Pět minut před šestnáctou hodinou se obrátila na městskou policii žena s oznámením, že v ulici Čs. Partyzánů volně pobíhá pes. Hlídka prověřila příslušnou ulici i její okolí, avšak s negativním výsledkem.

Ve 20.46 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na mostě v Havlíčkově ulici leží na silnici bezdomovec. Po příjezdu strážníků tento místní muž vstal a v mírně podnapilém stavu, avšak orientován místem i časem, odešel pryč.

Po šesté hodině ranní vyjeli strážníci do ulice U Valchy, protože před vjezdem do garáže tamního obyvatele měl nesprávně parkovat cizí automobil. Vzhledem k tomu, že řidič tohoto vozidla během parkování ponechal dostatečný prostor majiteli garáže k vyjetí s automobilem na komunikaci, hlídka v tomto případě protiprávní jednání neshledala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑