Události ze dne 7.10.2024

08.10.2024 14:36

Po osmé hodině dopolední přivolal strážníky do ulice Obce Ležáků občan s tím, že tam několik automobilů parkuje v zákazu zastavení. Hlídka s přítomnými řidiči těchto pěti vozidel vyřešila dopravní přestupky na místě. Uvedené automobily byly následně přeparkovány.

V 8.28 hodin se obrátila na městskou policii žena, která sdělila, že její vozidlo zaparkované u panelového domu na Palackého třídě zablokoval cizí automobil. Strážníci zjistili majitele příslušného vozidla a kontaktovali jej. Dotyčný člověk poté zajistil, aby po vyřešení dopravního přestupku byl jeho automobil přeparkován.

Krátce po deváté hodině vyjeli strážníci do ulice Bohuslava Martinů, protože v okolí tamního kontejnerového stání parkovalo několik vozidel, která znemožnila pracovníkům technických služeb vyprázdnění příslušných nádob na odpad. Hlídka uvedené místo prověřila, avšak nesprávně zaparkované automobily v okolí kontejnerového stání neshledala.

Ve 12.31 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na parkovišti u nákupního centra na Borzně stojí vozidlo s otevřeným okénkem, přičemž v jeho okolí se nikdo nenachází. Strážníci zjistili majitelku uvedeného automobilu a kontaktovali ji. Dotyčná žena o chvíli později své vozidlo řádně zajistila.

Sedm minut po třinácté hodině obdržela městská policie informaci, že v Topolské ulici brání nesprávně zaparkovaný automobil v zásobování tamní prodejny. Hlídka u zmíněného vozidla zastihla řidičku, která po vyřešení přestupku s automobilem odjela.

Ve 14.01 hodin přivolala občanka strážníky do ulice Na Ostrově, jelikož tam na zemi ležel neznámý muž. Hlídka prověřila okolí příslušné budovy a poté celou lokalitu, avšak s negativním výsledkem.

O tři minuty později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Novoměstské ulici stojí vozidlo v protisměru. Hlídka inkriminované místo prověřila, avšak tento automobil nezastihla.

Před šestnáctou hodinou vyjeli strážníci do ulice Na Kopci, neboť na zahradu tamní obyvatelky vnikli dva cizí volně pobíhající psi většího vzrůstu. Před příjezdem hlídky jedno z uvedených zvířat uteklo neznámo kam. Druhého ze psů, který tou dobou pobíhal po ulici, se hlídka pokusila odchytnout, avšak marně. Toto zvíře vběhlo do zahrady rodinného domu a poškozeným oplocením odběhlo pryč. Strážníci následně prověřili příslušnou lokalitu, avšak ani jednoho ze psů již nezaregistrovali.

V 19.28 hodin informovala městskou policii žena, že u přechodu pro chodce poblíž supermarketu v ulici SNP postává velmi zmatený muž, který nesrozumitelně opakuje, že odněkud odešel. O několik minut oznamovatelka hlídku odvolala s tím, že tohoto člověka již vyzvedla matka s přítelem a společně poté odjeli automobilem pryč.

Dvě minuty před dvacátou první hodinou bylo oznámeno na linku 156, že ve Škroupově ulici dosud nesprávně parkuje automobil, který strážníci řešili již před týdnem. Hlídka uvedené vozidlo prověřila, přičemž shledala, že za jeho stěračem se nachází výzva pro nepřítomného řidiče, kterou tam umístili strážníci již před několika dny. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že uvedený automobil není evidován jako odcizený, proto během následujícího dne se městská policie pokusí kontaktovat jeho majitele a celou věc s ním dořešit.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑