Události ze dne 6.9.2024

10.09.2024 08:23

V 7.08 hodin byli strážníci přivoláni do Husovy ulice, protože u tamního staveniště stála stavební technika mimo určené oplocené prostranství na veřejném pozemku. Hlídka provedenou kontrolou shledala, že zmíněný oplocený prostor právě zabral automobil určený k přepravě betonu a také přečerpávací vozidlo, tudíž ostatní technika musela být dočasně přemístěna mimo určený prostor s tím, že po dokončení betonáže a odjezdu těchto automobilů bude stavební technika přeparkována zpět na oplocený pozemek. Strážníci příslušné staveniště prověřili také v odpoledních hodinách. V tuto dobu již žádná stavební technika nestála mimo určený prostor. Hlídka celou věc konzultovala s dozorujícím úředníkem místního městského úřadu, který sdělil, že stavební technika je standardně parkována pouze v určeném oploceném pozemku a dodal, že celý problém bude dořešen během nadcházejícího kontrolního dne, který na staveništi zanedlouho proběhne.

Krátce po osmé hodině upozornila městskou policii občanka, že do areálu společnosti na Školním náměstí vběhl cizí volně pobíhající pes. Strážníci uvedené zvíře odchytli a dopravili do útulku v Sečské ulici, kde přítomná pracovnice na základě místní znalosti telefonicky kontaktovala jeho majitelku avšak neúspěšně. Protože dotyčná žena po chvíli sama vytočila telefonní číslo městské policie, hlídka jí poučila a po vyřešení přestupku jí psa v pořádku vydala.

V 8.20 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Havlíčkově ulici parkují v konkrétním místě nesprávně automobily. Strážníci u příslušné budovy zastihli jedno stojící vozidlo, za jehož stěrač umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.

O třicet minut později se obrátili na městskou policii se žádostí o pomoc stavební dělníci, kteří měli v ulici Na Špici dělat fasádu domu, avšak v této činnosti jim bránil cizí stojící automobil. Před příjezdem hlídky k uvedené budově toto vozidlo z místa odjelo.

V 9.32 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici Na Špici venčí muž dva psy většího vzrůstu na volno, přestože jeho zvířata ohrožují kolemjdoucí osoby. Při příjezdu strážníků měl dotyčný člověk své psy řádně upevněné na vodítku. Hlídka jeho počínání vyřešila na místě a řádně jej poučila.

Po poledni vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, neboť tam v jednom z bytů pečovatelka zastihla klientku po pádu sedící na zemi, přičemž jí sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka tuto ženu vyzvedla a v pořádku ji usadila na pohovku, kde setrvala v péči přítomné pracovnice.

Přesně ve třináct hodin obdržela městská policie informaci, že v Rooseveltově ulici leží na chodníku člověk. Strážníci v dotyčné osobě zjistili místem i časem orientovaného muže, který se právě vracel domů z lékařské kontroly. Jakmile mu hlídka obstarala vodu, aby se osvěžil, vstal a v pořádku odešel pryč.

Ve 13.07 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v parčíku u supermarketu v ulici Obce Ležáků se zdržují bezdomovci a žena přítomná mezi nimi se obnažuje. Strážníci na uvedeném místě zastihli dva muže ve společnosti občanky, která měla na horní polovině těla oblečené pouze plavky. Žena se v přítomnosti hlídky oblékla a následně společně s muži odešla pryč, orientovaná místem i časem.

Po čtrnácté hodině byli strážníci opět přivoláni do Havlíčkovy ulice, protože tam u jisté budovy nesprávně parkoval automobil. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 15.16 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel sídliště Na Větrníku s tím, že za jeho domem leží na zemi uhynulý holub. Strážníci uvedený kadáver vyzvedli a dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tohoto ptáka umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

O dvacet minut později vyjeli strážníci do Pobřežní ulice, protože tam stojící automobil bránil v odvozu kontejneru, který bylo třeba přemístit. Hlídka zjistila a také kontaktovala jeho majitele. Po chvíli se na místo dostavila řidička, která po vyřešení věci se strážníky vozidlo přeparkovala.

V 16.45 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Olbrachtově ulici poblíž podchodu leží na chodníku uhynulá kočka. Hlídka příslušnou ulici prověřila, avšak uvedený kadáver nezaregistrovala.

O minutu později obdržel operátor městské policie signál o narušení objektu mateřské školky v ulici Svatopluka Čecha. Strážníci tuto budovu zvenčí prověřili, avšak vstupu nepovolané osoby dovnitř nic nenasvědčovalo, proto s přivolanou pracovnicí školky prověřili následně také její interiér. Protiprávní jednání v tomto případě hlídka neshledala.

V 18.14 hodin přivolala strážníky do Jungmannovy ulice občanka s tím, že tam leží uhynulá kočka. Hlídka uvedený kadáver vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tuto kočku umístila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude předána k odborné likvidaci.

Před devatenáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že u supermarketu v Poděbradově ulici došlo k fyzickému napadení mezi bezdomovci. Hlídka oznámené jednání nezaregistrovala, avšak uvedené tři osoby pro nevhodné chování z místa vykázala.

Ve 22.48 hodin obdržela městská policie informaci, že ve Fortenské ulici ruší noční klid hluk vycházející z tamního podniku. V přítomnosti strážníků se hosté přemístili z venkovní zahrádky do provozovny, aby již nikoho nerušili. Po vyřešení přestupku hlídka odjela.

Po šesté hodině ranní se obrátil na strážníky řidič s tím, že na silnici zaregistroval sražené kotě, které naložil do auta a právě je veze městské policii. Hlídka uvedené zvíře od muže převzala a následně je umístila do útulku v Sečské ulici. Strážníci o umístění kočky vyrozuměli příslušnou pracovnici útulku, která se dostavila do tohoto zařízení, aby pro zraněné kotě neprodleně zajistila potřebnou veterinární péči.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑