Události ze dne 6.8.2024

09.08.2024 16:28

Po jedenácté hodině vyjeli strážníci do Havlíčkovy ulice, protože před vjezdem do garáže tamního obyvatele parkoval cizí automobil. Po příjezdu hlídky se k uvedenému vozidlu dostavila řidička, která po vyřešení dopravního přestupku se strážníky s automobilem odjela.

V 11.18 hodin obdržela městská policie informaci, že ve Škroupově ulici u dětského hřiště nebezpečně vyčnívá ze země drát, který by mohl někoho zranit. Hlídka inkriminované místo prověřila a vyčnívající roxor provizorně zabezpečila. O této skutečnosti byli vyrozuměni pracovníci technických služeb, kteří následně uvedený drát pomocí techniky z místa odstranili.

Čtyři minuty před polednem bylo oznámeno na linku 156, že v Pardubické ulici leží na chodníku uhynulý pták. Strážníci uvedený kadáver vyzvedli a dopravili jej do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde tohoto ptáka umístili do speciálního mrazicího boxu pro odbornou likvidaci.

Ve 12.04 hodin byli strážníci přivoláni na parkoviště k hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, kde majitelka po návratu ke svému vozidlu shledala, že dveře automobilu někdo poškrábal. Hlídka příslušné vozidlo prověřila, přičemž shledala, že uvedené poškození zřejmě způsobil jiný automobil, který se na místě již nenacházel. Protože oznamovatelka uvedla, že žádného šetření po městské policii v této věci nežádá, strážníci odjeli.

Před třináctou hodinou se obrátila na městskou policii lékárnice s tím, že v lékárně na Palackého třídě ponechala zákaznice odloženou peněženku. Hlídka uvedený peněženku , včetně dokladu a finanční hotovosti, v příslušné lékárně vyzvedla a v odpoledních hodinách všechny tyto věci v pořádku předala majitelce v místě bydliště.

V 16.20 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky občan, že v průmyslovém areálu v ulici K Májovu právě zněla střelba, s tím, že nedokáže určit, odkud konkrétně tento zvuk vycházel. Na uvedené místo vyjeli strážníci a o učiněném oznámení neprodleně vyrozuměli PČR, která po příjezdu převzala celou věc k šetření.

O půl sedmé vyjeli strážníci na cyklostezku vedoucí do Medlešic, neboť tam mělo dojít k fyzickému konfliktu mezi mužem a ženou. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že mezi přítomnou partnerskou dvojicí došlo ke sporu, který vyvrcholil tím, že muž udeřil ženu dlaní ruky do tváře. Vzhledem k tomu, že napadená občanka uvedla, že neutrpěla žádné zranění a šetření události odmítla, strážníci muže i jeho družku řádně poučili a poté odjeli.

Ve 20.11 hodin obdržela městská policie informaci, že u bytového domu v ulici Obce Ležáků parkují některé automobily přímo před vjezdy do garáží. Jelikož uvedená vozidla nebránila majitelům garáží ve vyjetí s automobily na komunikaci a nestály ani na veřejné zeleni, hlídka v jejich případě protiprávní jednání neshledala.

Po dvacáté hodině se obrátila na strážníky se žádostí o asistenci dispečerka Zdravotnické záchranné služby s tím, že bude třeba, aby hlídka vyjela prověřit oznámení o tom, že v ulici V Průhonech se nachází zraněný muž. Jakmile strážníci dotyčného člověka vyhledali a kontaktovali, vyšlo najevo, že již několikátým dnem trpí bolestmi kolene, které se postupně zvyšují, proto nyní žádal telefonicky o převoz záchrannou službou do nemocnice. Hlídka muže poučila o tom, že jelikož se v jeho případě nejedná o akutní úraz, či přímé ohrožení života, zdravotníci jeho převoz sanitním vozem do lékařského zařízení neprovedou, a doporučila, aby následující den sám vyhledal vyšetření v chirurgické ambulanci, případně u ortopeda. O zdravotním stavu tohoto obyvatele byla následně vyrozuměna dispečerka.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑