Události ze dne 6.7.2024

08.07.2024 13:27

V 4.36 hodin přijali strážníci oznámení o rušení nočního klidu. V telefonátu oznamovatelka uvedla, že ze hřiště v Janderově je slyšet bubnování. Strážníci zde zjistili, že po ukončení kulturní akce v řádné době došlo následně k puštění hudby z reproduktoru. Na místě bylo jednáno s jedním z účastníků akce, který hudbu ihned vypnul. Jelikož se situace asi po patnácti minutách opakovala, poučili strážníci přítomné osoby, že pokud bude hudba znovu puštěna, bude celá věc zadokumentována a spisový materiál bude předán příslušnému správnímu orgánu. Po tomto poučení nebyla již hudba puštěna a na místě byl klid.

V 8.39 hodin oznámil občan na linku 156, že na parkovišti u prodejny Lidl se nacházejí bezdomovci, kteří obtěžují zákazníky prodejny. Na místě se nacházel pouze jeden místní bezdomovec, který byl z parkoviště vykázán.

Následně hlídka vyjížděla do Městského parku, kde se nacházel holub s poraněným křídlem. Strážníci holuba převezli na služebnu městské policie, kde si jej vyzvedl pracovník záchranné stanice Pasíčka.

Před desátou hodinou dopolední byli strážníci přivoláni do ulice Pardubická, kde mělo parkující vozidlo blokovat výjezd z garáže. V průběhu řešení události se k vozidlu dostavil majitel a vozidlo přeparkoval. Věc byla na místě řešena domluvou.

O hodinu později řešili strážníci u prodejny Lidl rozepři mezi místními bezdomovci. I přesto, že bylo v oznámení uvedeno fyzické napadení, nikdo z přítomných osob nechtěl celou věc řešit. Dle jejich sdělení došlo na místě pouze ke slovní rozepři.

V 13.15 hodin se na městskou policii obrátil občan, který v oznámení uvedl, že v altánku ve Střeleckém parku leží nějaký muž. Na místě byli nalezeni dva bezdomovci spící na lavičkách. Po probuzení z místa odešli.

Po čtrnácté hodině prověřovala hlídka oznámení o krádeži zboží v prodejně potravin v ulici Malecká. Žena podezřelá z krádeže zboží se k tomuto jednání doznala a odcizené zboží následně uhradila. Za přestupek krádeže jí byla uložena pokuta v příkazním řízení na místě.

V 16.16 hodin oznámila žena na tísňovou linku městské policie, že před ubytovnou v Moravské ulici se nachází malátný bobr. Šetřením na místě bylo zjištěno, že se s největší pravděpodobností jednalo o nutrii, která však před příjezdem hlídky odešla k náhonu. Poté již nebyla nalezena.

Po devatenácté hodině vyjížděla hlídka k ulici Nezvalova, kde se měla nacházet mládež, u které bylo podezření na požívání alkoholu. Na místě se nacházeli tři chlapci a jedna dívka. U dívky a dvou chlapců byla naměřena velmi nízká hladina alkoholu, avšak u posledního z nich, čtrnáctiletého chlapce, bylo naměřeno 2 promile alkoholu. Jelikož chlapec nebyl schopen samostatné chůze a projevovaly se u něho známky silné opilosti, byla mu na místo přivolána RZP. Následně byl převezen do chrudimské nemocnice. O celé události byla informována jeho matka, která byla hlídkou převezena za synem do nemocnice. Případ byl hlídkou zadokumentován a spisový materiál bude následně předán k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

V 20.31 hodin přijali strážníci oznámení o parkování vozidla na vodorovném dopravním značení v ulici Na Větrníku. Za stěrač vozidla byla umístěna výzva pro nepřítomného řidiče.  


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑