Události ze dne 5.8.2024

06.08.2024 11:08

V 8.14 hodin kontaktoval strážníky muž s tím, že během uplynulého víkendu někdo urazil zpětné boční zrcátko jeho automobilu, který byl zaparkován na parkovišti ve Slatiňanech. Hlídka událost zadokumentovala. Jakmile strážníci obdrželi od oznamovatele potvrzení o výši způsobené škody, událost konzultovali s Policií ČR, která celou věc převzala k šetření.

Po půl deváté bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v sídlišti Na Větrníku jsou zaparkovány automobily na vyznačeném přechodu pro chodce. Hlídka za stěrače těchto čtyř vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 13.23 hodin vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, neboť tam došlo k poškození registrační značky zaparkovaného automobilu a také k porýpání jeho dveří, přičemž majitel pojal podezření, že jeho vozidlo úmyslně poškodil řidič, který svůj automobil zaparkoval hned za jeho vozidlem. Hlídka událost zadokumentovala a k podání vysvětlení vyzvala podezřelého muže. Spisový materiál bude následně postoupen k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Krátce po šestnácté hodině upozornil městskou policii občan, že na Resselově náměstí leží na chodníku spící bezdomovec. Dotyčný místní muž, který byl orientovaný místem i časem, po probuzení strážníky setrval v sedě na místě s tím, že následně vstane a odejde pryč. Toto však neučinil a během následujících minut opět usnul. Hlídka, která se dostavila zpět na příslušné místo, tentokrát ležícího člověka nezastihla, protože před jejím příjezdem vstal a odešel.

Ve 21.04 hodin přivolal strážníky do ulice Na Rozhledně občan s tím, že obyvatelé tamního bytového domu, kteří před několika dny odjeli pryč, opomenuli v zámku dveří svého bytu klíč. Po zazvonění hlídky na domovní zvonek u příslušných dveří se na společnou chodbu domu dostavila majitelka příslušného bytu, která sdělila, že se s přítelem zdržují doma a dodala, že během společného pobytu v bytě vždy nechávají klíč od bytu v zámku dveří. Na základě upozornění strážníků dotyčná žena klíč vytáhla ze zámku a uložila jej uvnitř bytu.

Patnáct minut před dvacátou druhou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v sídlišti Na Větrníku jsou zaparkovány dva automobily přímo u kontejnerů s odpadem. Hlídka za stěrače těchto nesprávně zaparkovaných vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Před jednou hodinou ranní vyjeli strážníci do Široké ulice, protože tam u budovy peněžního ústavu postávala hlučná mládež. Při příjezdu hlídky byl na uvedeném místě klid a tito lidé se u zmíněné budovy ani v okolí nenacházeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑