Události ze dne 5.10.2024

08.10.2024 14:34

Čtyři minuty před jedenáctou hodinou obdržela městská policie informaci, že v Husově ulici stojí neoprávněně cizí automobil na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidy. Majitelku uvedeného automobilu se strážníkům žádným způsobem nepodařilo kontaktovat, proto na její vozidlo po domluvě s oznamovatelem umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přesně ve třináct hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve vestibulu bytového domu v Soukenické ulici leží bezdomovec. Hlídka příslušnou budovu prověřila, avšak tohoto muže uvnitř nezastihla.

Ve 13.39 hodin vyjeli strážníci do ulice Sladkovského, protože v tamním vnitrobloku volně pobíhal cizí pes. Jelikož zvíře před příjezdem hlídky dvůr opustilo, strážníci prověřili jeho okolí. Pes v této době směřoval do Václavské ulice, kde nečekaně zastavil a usedl před branku rodinného domu. Hlídka kontaktovala jeho obyvatele, který sdělil, že zvíře patří jemu a poté si ho řádně zajistil. Po vyřešení přestupku na místě strážníci odjeli.

Ve čtrnáct hodin bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního domu v Sídlišti Na Větrníku parkuje nesprávně automobil u popelnic. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Šest minut před šestnáctou hodinou přivolal strážníky do Malecké ulice občan s tím, že tam jeden automobil stojí na zeleni a druhé vozidlo parkuje na chodníku. Hlídka za stěrače příslušných dvou automobilů umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 17.15 hodin informovala městskou policii ostraha supermarketu ve Václavské ulici, že před jejich prodejnou postává bezdomovec, který obtěžuje zákazníky. Strážníci dotyčného muže pro nevhodné chování z místa vykázali orientovaného místem i časem.

Krátce před devatenáctou hodinou vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, protože zde ve vestibulu supermarketu spal bezdomovec. Hlídka tohoto člověka orientovaného místem i časem z budovy vykázala.

V 19.22 hodin upozornil městskou policii občan, že u parkoviště v ulici Vrchlického se pohybuje podezřelý člověk oblečený do tepláků a dodal, že by se mohlo jednat o typaře. Strážníci tohoto muže na místě nezastihli, neboť před jejich příjezdem odjel pryč automobilem. Registrační značku vozu oznamovatel ani oslovení obyvatelé přilehlého bytového domu nepostřehli. Zjištěné skutečnosti následně hlídka předala jako poznatek Policii ČR.

Třináct minut po dvacáté druhé hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Revoluční ulici ruší noční klid hlasitý hovor. Strážníci v příslušné ulici zastihli skupinu několika osob, které navzájem komunikovaly. Po vyřešení jejich počínání hlídkou na místě se tito lidé rozešli.

Ve 22.47 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Bohuslava Martinů, protože tam nesprávně zaparkovaný automobil bránil řidiči jiného vozidla ve vyjetí automobilem z parkovacího místa. Hlídka po příjezdu zjistila majitelku příslušného vozidla a také odpovědného řidiče, který tam její automobil nesprávně zaparkoval. Dotyčný muž po vyřešení přestupku se strážníky vozidlo přeparkoval.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑