Události ze dne 4.8.2024

06.08.2024 11:07

Po desáté hodině dopolední vyjeli strážníci na Palackého třídu, protože tam u panelového domu neoprávněně zaparkován automobil na parkovacím místě určeném pro vozidlo invalidů. Hlídka uvedený automobil prověřila, přičemž shledala, že příslušné parkovací místo bylo nedostatečným způsobem označené, proto v tomto případě protiprávní jednání řidiče uvedeného vozidla neshledala.

V 11.47 hodin kontaktovala městskou policii občanka s tím, že v ulici Na Kopci zpozorovala malé, opuštěné a nesoběstačné kotě. Strážníci toto zvíře shledali vzrostlým a zdravotně v pořádku, proto důvod k jeho umístění do útulku neshledali a ženě doporučili, aby je vypustila zpět do přírody.

Pět minut po čtrnácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v Sokolovské ulici upadl na zem zřejmě opilý muž s jízdním kolem, který následně nedokázal vstát. Hlídka v dotyčném člověku zjistila obyvatele Slatiňan, který jevil známky požití alkoholu, avšak byl orientován místem i časem. Strážníci jej podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 3,11 promile alkoholu v dechu. Dotyčný muž během pádu na zem neutrpěl žádné zranění, hlídka proto následně kontaktovala jeho matku, která si o chvíli později převzala svého syna do péče.

V 15.41 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Dr. Milady Horákové, protože tam na provizorním chodníku ležela kovová zábrana, určená k zabránění vstupu chodců na tamní staveniště. Hlídka po příjezdu tento předmět zvedla a umístila jej zpět na příslušné místo.

Před sedmnáctou hodinou oznámila žena prostřednictvím tísňové linky, že v ulici K Ploché dráze volně pobíhá cizí pes. Hlídka uvedené zvíře odchytla a dopravila do útulku v Sečské ulici, kde tohoto psa v pořádku umístila do připraveného kotce.

V 17.49 hodin informoval městskou policii občan, že ve Švermově ulici právě odchytl cizího volně pobíhajícího psa. Strážníci uvedené zvíře od muže převzali a rovněž je umístili do útulku v Sečské ulici.

Krátce po devatenácté hodině vyjeli strážníci do Pardubické ulice, neboť se tam pohybovala dvojice lidí bez domova, přičemž jeden z nich, zřejmě pod vlivem alkoholu, nebezpečně vstupoval do vozovky. Hlídka v uvedené ulici zastihla ženu bez domova, která se v uvedené době zdržovala na chodníku orientovaná místem i časem. Jakmile ji strážníci poučili, z místa odešla.

V 19.11 hodin se obrátila na městskou policii se žádostí o pomoc občanka, která sdělila, že v bytě své sestry v ulici Na Rozhledně upadla a sama bez pomoci nedokázala vstát. Hlídka pomohla zvednout dotyčnou ženu po pádu ze země nezraněnou a usadila ji na židli, kde setrvala. Žena lékařské vyšetření nežádala, strážníci proto odjeli.

Sedmnáct minut po dvacáté druhé hodině bylo oznámeno na linku 156, že v sídlišti Na větrníku jsou zaparkovány dva automobily na vyznačeném přechodu pro chodce. Hlídka za stěrače těchto vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑