Události ze dne 4.10.2024

08.10.2024 14:33

Po osmé hodině dopolední vyjeli strážníci k panelovému domu na Palackého třídě, protože tam nesprávně parkoval automobil na chodníku. Hlídka za stěrač vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 9.05 hodin kontaktovala městskou policii občanka s tím, že na komunikaci v ulici Dr. Milady Horákové zpozorovala ležící uhynulou kunu. Strážníci kadáver v pytli převezli do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde ho umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude předán k odborné likvidaci.

Třináct minut po desáté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Čs. armády parkuje automobil v prostoru autobusové zastávky. Hlídka příslušné vozidlo prověřila, přičemž shledala, že jeho řidič se v tomto případě protiprávního jednání nedopustil.

V 11.10 hodin přivolala strážníky do Městského parku žena, protože tam zpozorovala ležícího uhynulého holuba. Hlídka kadáver vyzvedla a umístila do speciálního mrazicího boxu v areálu technických služeb v Sečské ulici, odkud bude vydán k odborné likvidaci.

Krátce před polednem informoval městskou policii občan, že u obchodního centra v ulici SNP zaregistroval, kterak z jedné z prodejen vyběhl podezřelý muž, jemuž z rukou vypadly na zem boty a dodal, že dotyčný člověk utíkal dál, směrem do ulice Generála Uchytila, následován prodavačkou. Hlídka nejprve prověřila příslušnou ulici a také její okolí, avšak člověka, jehož popis měla k dispozici, nezpozorovala. Strážníci se poté dostavili do příslušného obchodu, aby zjistili, k čemu tam došlo. V prodejně již byli policisté, kteří celou událost převzali k šetření.

Ve 12.02 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve Slatiňanech se zdržuje poblíž výletní restaurace bezdomovec. Hlídka okolí příslušného podniku prověřila, avšak zmíněného člověka nezastihla.

Šest minut po třinácté hodině vyjeli strážníci na Palackého třídu, protože tam autobusové zastávce ležela na odpadkovém koši odložená pánská příruční taška. Vzhledem k tomu, že se jednalo o prázdné a silně znečistěné zavazadlo, nebylo možné je uložit do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim, proto je hlídka ponechala na místě.

Ve 14.08 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že na parkovišti v ulici Víta Nejedlého leží uhynulá kuna. Hlídka kadáver vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde ho uložila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude předán k odborné likvidaci.

Po půl sedmé bylo oznámeno na linku 156, že na Resselově náměstí postává před restaurací neznámý muž, který obtěžuje kolemjdoucí lidi. Strážníci dotyčného člověka z místa vykázali orientovaného místem i časem.

V 18.54 hodin přivolal strážníky do ulice Sladkovského občan s tím, že tam v okolí sportovní haly nesprávně parkují automobily. Hlídka za stěrače příslušných dvou vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O tři minuty později následovalo oznámení o tom, že ve Filištínské ulici stojí některé automobily neoprávněně na vyhrazených parkovacích místech. Strážníci ulici prověřili a následně na pět vozidel umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑