Události ze dne 3.7.2024

04.07.2024 06:41

V 7.33 hodin se na městskou policii obrátila s žádostí o pomoc pracovnice pečovatelské služby. V telefonátu uvedla, že se nachází u jedné z klientek, která doma upadla na zem a ona ji není schopna sama zvednout. Strážníci ženu zvedli ze země a posadili ji na postel. Dále nebylo po hlídce nic požadováno.

Krátce po třinácté hodině strážníci v ulici Poděbradova prověřovali oznámení o parkování na soukromém pozemku. Na místě bylo jednáno s oznamovatelem, který byl poučen, že za současného stavu není možné parkující vozidla řešit. Dále byl poučen, jak má v dané věci postupovat.

Okolo čtrnácté hodiny vyjížděla hlídka do ulice Čs. Partyzánu, kde měl volně pobíhat pes černé barvy. Hlídka provedla kontrolu uvedené ulice a širšího okolí, pes však nebyl nalezen.

V 16.14 hodin oznámil občan na linku 156, že ho v Píšťovech blokuje s vozidlem nějaká žena a on nemůže projet. Provedenou kontrolou nebylo zjištěno žádné vozidlo, které by blokovalo průjezd ulicí. Ke strážníkům se na místě nikdo nepřihlásil.

V 18.21 hodin přijal operační důstojník oznámení, ve kterém občan uvedl, že na čerpací stanici v ulici Obce Ležáků sedí muž, který pokřikuje na ostatní zákazníky. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o muže z Chrudimi. Ten hlídce uvedl, že se zde bavil se dvěma dívkami a připustil, že mohl mít vůči nim nemístné řeči. Muž byl poučen o nevhodném chování. Poučení vzal na vědomí a přislíbil, že již nebude oslovovat kolemjdoucí.

Po půl deváté večerní vyjížděli strážníci do ulice Pardubická, kde měla dle oznámení na autobusové zastávce křičet místní bezdomovkyně. Hlídka o chvíli později zjistila, že na místě se již nachází hlídka Policie ČR, která celou věc řeší.

Po dvaadvacáté hodině pomáhali strážníci ve Filištínské ulici s nastartováním vozidla, u kterého byla vybitá autobaterie. Vozidlo bylo nastartováno pomocí startovacího zdroje, který je ve výbavě městské policie.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑