Události ze dne 31.8.2024

03.09.2024 21:48

Po osmé hodině dopolední přivolal strážníky do Široké ulice občan, který tam na komunikaci zaregistroval ležící skleněné střepy. Hlídka v inkriminovaném místě zastihla pracovníky technických služeb, kteří již znečistěnou vozovku uklízeli. Operátor městské policie následně prostřednictvím příslušné kamery městského kamerového systému zjistil, že uvedené znečistění způsobil dodávkový automobil, u něhož během jízdy do náměstí došlo k prasknutí zadního skla, jež se vysypalo na komunikaci. Strážníci zjistili telefonní kontakt na majitelku příslušného automobilu a kontaktovali ji. Dotyčná žena sdělila, že o problému, který nastal po projetí posledního schodu na vozovce v uvedené ulici, již ví a dodala, že se právě vrací zpět, aby skleněné střepy z komunikace uklidila. Hlídka majitelku poučila, že prvotní úklid znečistěné vozovky již provedli technické služby a nyní ona musí provést její dočištění, což žena vzala na vědomí.

V 9.41 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na Tyršově náměstí parkují některé automobily na zeleni. Hlídka na tato dvě vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Přibližně o hodinu později vyjeli strážníci do Rooseveltovy ulice, protože tam před prodejnou ležel na zemi bezdomovec. Hlídka tohoto muže orientovaného místem i časem vykázala.

V 10.57 hodin obdržela městská policie informaci, že na Tyršově náměstí parkují automobily na zeleni. Strážníci na tři z nich umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem čtvrtého vozidla vyřešila hlídka přestupek na místě.

Přesně v jedenáct hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na Tyršově náměstí parkuje automobil s otevřenými dveřmi, přičemž v jeho okolí se nikdo nenachází. Strážníci u tohoto vozidla zastihli majitele, který ničeho po hlídce nežádal.

Ve 12.59 hodin přivolal strážníky do Filištínské ulice občan s tím, že zde na vyhrazených parkovacích místech stojí některé automobily neoprávněně. Hlídka příslušnou ulici prověřila a poté za stěrač jednoho vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po čtrnácté hodině kontaktoval městskou policii řidič, který uvedl, že na konci obce Vestec, kde je právě prováděno frézování vozovky, je třeba umístit přenosný dopravní semafor. Strážníci inkriminovaný úsek prověřili, přičemž shledali, že komunikace je osazena směrovými tabulemi a povolená rychlost jízdy je dopravní značkou dočasně snížena na třicet kilometrů v hodině, aby bylo možné toto místo bez problémů projet.

V 17.06 hodin se dostavil na služebnu strážníků muž, který hlídce předal cizí zavazadlo s mobilním telefonem, s doklady, a s finanční hotovostí, které vyzvedl jako odložené ve Slatiňanech. Hlídka tyto věci převzala a uložila je do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Slatiňany.

Po dvacáté hodině bylo oznámeno prostřednictvím linky 112, že ve vnitrobloku v Revoluční ulici zní hlučná hudba. Strážníci kontaktovali přítomného muže, který přislíbil, že hudbu ztiší. Protiprávní jednání v tomto případě hlídka neshledala.

Čtrnáct minut po půlnoci vyjeli strážníci do Olbrachtovy ulice, neboť tam noční klid rušila hlasitá hudba a zpěv. Hlídka v uvedené ulici zastihla na lavičce sedících pět osob, které navzájem hlasitě komunikovaly. Po vyřešení přestupku byl na místě klid a hlídka odjela.

O půl jedné se obrátil na městskou policii občan s tím, že v ulici V Tejnecku ruší noční klid hluk, který vychází z konkrétního domu. Strážníci u příslušné budovy jednali s přítomnými svatebními hosty, kteří hlasitě slavili. Hlídka je řádně poučila a přestupky s těmito lidmi vyřešila na místě.

V 1.15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na autobusovém nádraží v ulici Čs. armády mělo právě údajně dojít ke rvačce několika osob. Hlídka prověřila zmíněné nádraží a také přilehlé ulice, avšak s negativním výsledkem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑