Události ze dne 31.7.2024

01.08.2024 13:50

V 8.25 hodin obdržela městská policie informaci, že na Tyršově náměstí sedí v autobusové zastávce žena bez domova a nevhodně se chová. Hlídka na uvedeném místě ani v okolí dotyčnou ženu nezastihla.

O půl desáté byli strážníci přivoláni na Masarykovo náměstí, protože tam nesprávně parkoval dodávkový automobil, který bránil ostatním vozidlům v projetí do dvora. Hlídka příslušné místo prověřila, avšak tento automobil nezaregistrovala.

V 10.55 hodin se obrátila na městskou policii občanka s tím, že v autobusové zastávce v Poděbradově ulici leží na zemi bezdomovec, který povalil tamní lavičku. Dotyčný muž po příjezdu hlídky vstal, byl orientovaný místem i časem, a lavičku umístil do správné polohy. Poté byl ze zastávky vykázán.

Dvě minuty po poledni vyjeli strážníci na Palackého třídu, neboť na dvoře tamní školy se nejistě pohybovala malátná kuna. Kuna byla hlídkou odchycena a v přepravním boxu převezena na služebnu, kde ji o chvíli později převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

V 15.37 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v okružní křižovatce v Čáslavské ulici leží na komunikaci rozsypané kamínky. Vzhledem k tomu, že původce tohoto znečistění se prostřednictvím kamery městského kamerového systému nepodařilo zjistit, byla tato skutečnost oznámena správci komunikace k dalšímu opatření.

Před sedmnáctou hodinou kontaktoval městskou policii pracovník ostrahy supermarketu v Poděbradově ulici s tím, že na parkovišti u této prodejny se zdržuje muž bez domova a obtěžuje zákazníky. Hlídka dotyčného bezdomovce pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 19.52 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v autobusové zastávce v Poděbradově ulici spí na lavičce bezdomovec. Hlídka tohoto muže po probuzení, orientovaného místem i časem, ze zastávky vykázala.

Osmnáct minut po dvacáté druhé hodině přivolala strážníky na Masarykovo náměstí žena, která tam odchytla volně pobíhajícího psa. Po příjezdu hlídky se na místo dostavila majitelka tohoto zvířete, která si po vyřešení přestupku svého psa v pořádku převzala.

Ve 23.28 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u obchodního centra na Borzně neznámý muž postříkal barvou ve spreji zeď. Operátor městské policie na místo vyslal strážníky a mezitím prostřednictvím kamery městského kamerového systému pořídil jeho nahrávku. Protože hlídka dotyčného muže na místě ani v okolí nezastihla, byli přivoláni policisté, kteří si celou událost převzali k šetření.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑