Události ze dne 30.9.2024

02.10.2024 07:29

V 11.30 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u bytového domu na Palackého třídě parkuje automobil u sníženého nájezdu na chodník, čímž komplikuje pohyb vozíčkářům. Strážníci u příslušného vozidla zastihli řidiče, který právě vykládal náklad. Po jeho vyložení muž automobil neprodleně přeparkoval.

O šest minut později vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože občanka obdržela od svých známých neúplnou informaci o tom, že v blíže neurčeném místě se tam pohybuje malé opuštěné kotě. Hlídka příslušnou ulici prověřila, avšak s negativním výsledkem.

Ve 14.12 hodin kontaktoval městskou policii muž s tím, že ve Fortenské ulici zpozoroval odloženou injekční stříkačku. Hlídka uvedený předmět vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

Před půl třetí bylo oznámeno na linku 156, že v parčíku u okružní křižovatky Na Bídě se vzájemně postrkují bezdomovci. Strážníci na uvedeném místě zastihli místem i časem orientovanou dvojici lidí, které z parčíku vykázala.

Ve 14.39 hodin byli strážníci přivoláni do Václavské ulice, protože tam na parkovišti stál automobil, který bránil vozidlům invalidů v zajetí na vyhrazené parkovací místo. Vzhledem k tomu, že majitelku tohoto automobilu se hlídce nepodařilo žádným způsobem kontaktovat, na její vozidlo byla umístěna výzva pro nepřítomného řidiče.

Přibližně o hodinu později se obrátila na městskou policii žena s tím, že na Podhůře parkuje před vjezdem na její pozemek cizí automobil. Hlídka příslušné místo prověřila, avšak zmíněné vozidlo tam nezastihla.

Ve 20.41 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v sídlišti Na Větrníku parkuje u popelnic automobil, který ostatním vozidlům komplikuje projetí. Hlídka za stěrač příslušného automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po dvacáté první hodině vyjeli strážníci do čerpací stanice v Dašické ulici, jelikož se tam zdržovali bezdomovci, kteří obtěžovali zákazníky. Hlídka tyto tři osoby z venkovní zahrádky vykázala. Obsluha poté venkovní prostor uzavřela.

Ve 21.47 hodin obdržela městská policie informaci, že na Palackého třídě se pohybuje na komunikaci člověk, který je zřejmě pod vlivem návykových látek. Strážníci tohoto muže, který byl pod vlivem alkoholu avšak orientován místem i časem, náležitě poučili. Celou věc poté převzala k řešení PČR, která se rovněž dostavila na místo.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑