Události ze dne 30.8.2024

03.09.2024 21:47

Po osmé hodině dopolední byli strážníci přivoláni na vlakové nádraží v ulici Čs. armády, protože se tam nacházela odložená injekční stříkačka. Hlídka tento předmět umístila do pytle a poté jej dopravila k odborné likvidaci.

Ve 12.11 hodin obdržela městská policie informaci, že na soukromém pozemku v obci Sobětuchy byl odchycen cizí volně pobíhající pes bez evidenční známky. Strážníci se pokusili dle mikročipu umístěného na jeho těle zjistit majitele, avšak s negativním výsledkem. Zvíře následně převezli služebním vozidlem do útulku v Sečské ulici, kde je převzala v pořádku do péče přítomná pracovnice. Dotyčná žena poté na základě místní znalosti kontaktovala majitele tohoto psa, který se poté dostavil do útulku, aby své zvíře převzal. Hlídka, která byla přítomna vyzvednutí psa, muže poučila, že jeho počínání bude zadokumentováno a postoupeno k dořešení příslušnému správnímu orgánu.

Krátce před čtrnáctou hodinou oznámila na linku 156 občanka, že během návštěvy se její známá zmínila o tom, že jí partner odmítl vydat její osobní věci. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že zmíněná žena hodlá opustit svého přítele, avšak dotyčný muž jí odmítl z bytu vydat její věci. O chvíli později v přítomnosti hlídky zmíněná občanka vyzvedla všechny své osobní věci a byt přítele poté v pořádku opustila.

V 15.02 hodin informoval městskou policii mladý muž, že v Husově ulici zaregistroval cizí odložený mobilní telefon. Hlídka tento telefonní přístroj od nálezce převzala a poté jej uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

O hodinu později vyjeli strážníci k supermarketu v Poděbradově ulici, protože tam žena bez domova obtěžovala zákazníky. Hlídka před příjezdem na místo obdržela informaci, že dotyčná osoba odešla pryč a přítomnost strážníků již není zapotřebí.

V 16.06 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na okraji Markovic se pohybuje po komunikaci volně pobíhající pes. Hlídka toto zvíře bez evidenční známky odchytla a poté jej v pořádku umístila do připraveného kotce v útulku v Sečské ulici.

Před půl pátou se obrátil na městskou policii občan s tím, že v Tovární ulici zaregistroval pod přístřeškem u bývalé prodejny spící ženu bez domova. Strážníci, zjistili, že se jedná o obyvatelku nedaleké ubytovny, která po probuzení hlídkou vstala a orientovaná místem i časem odešla pryč.

V 17.49 hodin přivolal strážníky na vlakové nádraží v ulici Čs. armády občan s tím, že se tam pohybuje podezřelý člověk, který má u pasu zbraň. Šetřením hlídky vyšlo najevo, že se jednalo o pracovníka ostrahy nádraží, který měl při sobě plynovou pistoli. Dotyčný muž uvedl, že svou zbraň nosil vždy skrytě, avšak po určité úpravě svého oděvu, se jeho pistole stala pro kolemjdoucí osoby viditelná. Pracovník ostrahy poté úpravu svého oděvu odstranil, aby jeho zbraň byla opět nošená skrytě.

Patnáct minut před dvacátou hodinou informoval městskou policii místní obyvatel o tom, že zpětným zhlédnutím kamerového záznamu z okolí svého domu zjistil, že během uplynulé noci přistoupil k jeho zaparkovanému automobilu neznámý muž, který se nejprve pokusil otevřít jeho dveře a poté se také snažil vstoupit na jeho dvůr. Vzhledem k tomu, že dotyčný člověk žádnou škodu na majetku nezpůsobil, oznamovatel požádal, aby strážníci v okolí jeho domu vykonávali během noci namátkové kontroly.

V 19.53 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Hradištní ulici nesprávně parkuje konkrétní automobil. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přesně ve dvacet hodin vyjeli strážníci do Štěpánkovy ulice, protože tam parkovalo několik automobilů na vyhrazených parkovacích místech bez příslušného označení. Hlídka v uvedené ulici zaregistrovala celkem tři stojící vozidla bez parkovacích karet, za jejichž stěrače poté umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Jedenáct minut po půlnoci upozornila městskou policii občanka, že na Resselově náměstí se zdržuje skupina osob, která ruší noční klid. Před příjezdem hlídky tito lidé z náměstí odešli neznámo kam.

V 7.00 hodin požádala strážníky o asistenci posádka SVDN PČR, neboť bylo třeba, aby hlídka z chodníku u okružní křižovatky Na Bídě odstranila ležící zábradlí, které tam dopadlo po dopravní nehodě, kterou již šetří policisté. Strážníci uvedený předmět z chodníku vyzvedli a uložili jej na nedalekou travnatou plochu. Tuto skutečnost následně operátor městské policie zanesl do knihy závad ke včasné nápravě.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑