Události ze dne 30.7.2024

01.08.2024 13:47

Po sedmé hodině dopolední bylo oznámeno na linku 156, že na Palackého třídě parkuje automobil s konkrétní registrační značkou, jehož řidič denně před osmou hodinou dopolední usedá za volant pod vlivem alkoholu. Strážníci o chvíli později uvedené vozidlo předepsaným způsobem zastavili a jeho řidiče podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Dotyčný muž následně pokračoval v jízdě.

V 9.00 hodin se dostavil na služebnu městské policie občan s tím, že v sídlišti U Stadionu napadl agresivní kocour jeho venčeného psa, přičemž jeho zvíře během útoku poškrábal. Majitel psa dodal, že má povědomí o tom, ve kterém domě žije majitel tohoto kocoura a dodal, že prozatím v uvedené věci žádného šetření nežádá. Pokud by se zdravotní stav jeho psa v následujících dnech zhoršil natolik, že by musel absolvovat veterinární ošetření, vyrozumí městskou policii.

Patnáct minut před desátou hodinou vyjeli strážníci do Parku republiky, protože tam žena zaregistrovala doutnající odpadkový koš. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že příslušnou nádobu na odpad mezi tím prolila vodou jiná kolemjdoucí občanka. Ke škodě na majetku v tomto případě naštěstí nedošlo.

Přesně v jedenáct hodin obdržela městská policie informaci, že u obchodního centra na Borzně se zdržují bezdomovci, kteří se nevhodně chovají. Strážníci příslušné místo a také jeho okolí prověřili, avšak tyto osoby nezaregistrovali.

V 11.10 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve fontáně v Husově ulici se koupe žena bez domova. Vzhledem k tomu, že dotyčná osoba svým jednáním škodu na majetku nezpůsobila, hlídka ji z místa, orientovanou místem i časem, vykázala.

Dvanáct minut po poledni přivolal strážníky do ulice SNP občan, který v tamní okružní křižovatce zpozoroval ležící skleněné střepy. Protože vše nasvědčovalo tomu, že na uvedeném místě došlo k dopravní nehodě, hlídka kontaktovala PČR, jež sdělila, že v souvislosti s šetřenou dopravní nehodou již kontaktovala správce příslušné komunikace, který zajistí úklid střepů.

Ve 12.32 hodin se obrátil na městskou policii místní obyvatel s tím, že oplocení jeho pozemku poškodil během pádu strom, k jehož pokácení došlo na sousedním pozemku. Dotyčný muž strážníkům po příjezdu sdělil, že uvedený strom byl rozhodně pokácen bez patřičného povolení, že stavba v okolí jeho pozemku jistě nebyla řádně povolená a navíc při ukládání stavební suti dochází ke zvýšené prašnosti. Ohledně pokáceného stromu hlídka kontaktovala úředníky odboru životního prostředí místního městského úřadu, kteří potvrdili podezření oznamovatele. Strážníci tedy celou věc zadokumentovali a spisový materiál postoupí k řešení příslušnému správnímu orgánu. Poté hlídka prověřila zmíněné staveniště, přičemž ověřila, že tato stavba byla řádně povolená stavebním úřadem při Městském úřadu Chrudim, jehož pracovníci vykonají na místě kontrolu. Ohledně zvýšené prašnosti bylo muži po konzultaci s odborníky doporučeno, aby sám v této věci kontaktoval krajskou hygienickou stanici. Hlídka na závěr oznamovatele poučila, že poškození jeho oplocení padajícím stromem spadá do oblasti občanského práva a jakým způsobem může postupovat s případnou žádostí o náhradu způsobené škody.

Po třinácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v Poděbradově ulici leží na zemi poblíž komunikace žena. Strážníkům dotyčná, místem i časem orientovaná, osoba uvedla, že tam pouze odpočívala ve stínu. Následně vstala a v pořádku odešla pryč.

Ve 13.20 hodin hlídka zpozorovala v Tovární ulici muže, o kterém věděla, že je osobou hledanou policií. Strážníci tohoto muže kontaktovali a poté setrvali v jeho blízkosti do příjezdu přivolaných policistů, kteří si jej převzali k dalšímu opatření.

Před půl osmou upozornila městskou policii pracovnice supermarketu v ulici SNP, že v jejich prodejně byly nalezeny dva cizí doklady. Hlídka tyto věci v uvedeném supermarketu vyzvedla a následně je předala do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

V 19.54 hodin požádal strážníky o spolupráci operační důstojník PČR, s tím, aby hlídka společně s policisty pátrala po chovanci místního pedagogického zařízení, který se nevrátil zpět z povolené vycházky. Strážníci prověřili ulice města dle dispozic Policie ČR, avšak s negativním výsledkem.

Po dvacáté první hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na společné chodbě bytového domu v ulici Na Šancích se nachází neznámý opilý muž, jenž tvrdí, že v uvedené budově bydlí. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že dotyčný člověk, jenž žije nedaleko, zaměnil cestou domů budovy. Hlídka tohoto muže doprovodila do nedalekého domu, kde jej v pořádku předala do péče jeho přítelkyně.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑