Události ze dne 29.9.2024

02.10.2024 07:28

V 10.34 hodin obdržela městská policie informaci, že u supermarketu v ulici Obce ležáků bezdomovci pokřikují na kolemjdoucí lidi. Hlídka tyto dva muže pro nevhodné chování z místa vykázala.

O hodinu později vyjeli strážníci do Hradištní ulice, protože zde byla automobily zaparkovány na trávě, na chodníku a také v zákazu stání. Hlídka za stěrače příslušných pěti vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Sedm minut po poledni bylo oznámeno na linku 156, že v supermarketu v ulici Obce ležáků došlo ke krádeži zboží. Strážníci v uvedené prodejně zastihli podezřelého muže, který se ke svému úmyslnému jednání doznal, proto hlídka vyřešila jeho přestupek proti majetku na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží bylo v pořádku vráceno zpět do prodeje.

V 16.39 hodin přivolala strážníky do Moravské ulice občanka s tím, že tam leží kočka, která může být zraněná. Při příjezdu hlídky toto dobře živené a zdravé zvíře uteklo pryč.

Před devatenáctou hodinou obdržel operátor městské policie poplašný signál o narušení mateřské školy U Stadionu. Strážníci příslušný objekt zvenčí prověřili, avšak neoprávněnému vniknutí osoby do budovy školky nic nenasvědčovalo, proto hlídka následně odjela.

V 19.30 hodin se dostavili na služebnu městské policie rodiče dvou hochů, z nichž jeden byl v mladistvém věku a druhý nezletilý, s tím, že jejich synové společně odešli z domu neznámo kam, přičemž zanechali dopis, ve kterém stojí, že se za několik týdnů vrátí zpět. Strážníci přítomné lidi poučili, aby v uvedené věci neprodleně kontaktovali přímo PČR. Toto sdělení vzali rodiče na vědomí a obrátili se na Policii ČR.

Ráno před půl třetí operátor městské policie zaregistroval prostřednictvím příslušné kamery městského kamerového systému, kterak na Resselově náměstí couvající automobil narazil do dopravního značení, která nárazem vychýlil. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že odpovědný řidič své počínání již oznámil Policii ČR, která na místo vyslala posádku SVDN PČR, aby celou věc šetřila jako dopravní nehodu.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑