Události ze dne 29.8.2024

03.09.2024 21:44

V 7.22 hodin byli strážníci přivoláni do supermarketu v ulici SNP, protože tam byla nalezena cizí peněženka s doklady a finanční hotovostí. Hlídka tyto věci v uvedené prodejně vyzvedla a poté je uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Krátce před desátou hodinou se dostavil na služebnu městské policie občan s informací, že na Resselově náměstí bezdomovci pokřikují na kolem jdoucí lidi. Strážníci na uvedeném náměstí zastihli křičící ženu bez domova ve společnosti dalších dvou bezdomovců. Protože ani jeden z mužů se protiprávního jednání nedopouštěl, hlídka pro nevhodné chování z místa vykázala pouze dotyčnou ženu. Oba muži ji však dobrovolně následovali.

Ve 14.08 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u domu v Čáslavské ulici stojí neoprávněně cizí automobil na vyhrazeném parkovacím místě, určeném pro vozidlo invalidy. Hlídka za stěrač tohoto automobilu, bez příslušného označení, umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

O několik minut později vyjeli strážníci do ulice U Valchy, protože také tam stál neoprávněně cizí automobil na parkovacím místě, určeném pro vozidlo invalidy s konkrétní registrační značkou. Hlídka za stěrač uvedeného automobilu, který byl rovněž označen jako vozidlo invalidy, umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 18.54 hodin obdržela městská policie informaci, že před garáží v Pardubické ulici stojí cizí automobil. Strážníci zjistili jeho majitelku a kontaktovali ji. Dotyčná žena se dostavila na místo a po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

Po devatenácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na odpočívadle u cyklostezky poblíž Janderova sedí dvojice mladých lidí, kteří poslouchají hlasitě znějící reprodukovanou hudbu. Jakmile strážníci dotyčné osoby kontaktovali a řádně je poučili, hlasitost hudby snížily na minimum, aby již nikoho nerušily.

V 19.40 hodin přivolal strážníky do Hradištní ulice občan s tím, že tam nesprávně parkují dva dodávkové automobily. Hlídka na tato vozidla, stojící v zákazu stání, umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Tři minuty před dvacátou hodinou se obrátila na městskou policii obyvatelka sídliště U Stadionu, která uvedla, že během její návštěvy kamarádky dotyčná žena doma upadla a dodala, že sama jí však nedokázala pomoci vstát. Strážníci vyzvedli dotyčnou občanku po pádu ze země nezraněnou a v pořádku ji uložili na lůžko, kde setrvala v přítomnosti kamarádky.

Ve 22.14 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve směru od Janderova, zněl z neurčitého místa zvuk, připomínající výstřely z pistole. Strážníci následně prověřili uvedenou lokalitu, zahrádkářskou kolonii Na Bělidle a také Presy, avšak tento zvuk nezaslechli.

Čtyři minuty před půlnocí vyjeli strážníci do Poděbradovy ulice, protože z tamního domu zněl hluk, který rušil noční klid. Hlídka v příslušné budově jednala s cizinci, kteří se za své jednání omluvili. Po vyřešení přestupku se strážníky tito lidé odložili hudební nástroje a šli spát.

Po šesté hodině ranní vyjeli strážníci na Tyršovo náměstí, neboť v tam v autobusové zastávce spal bezdomovec. Dotyčný muž, po probuzení hlídkou vstal a orientován místem i časem, z místa odešel.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑