Události ze dne 29.7.2024

01.08.2024 07:43

V 8.38 hodin se obrátila na městskou policii žena s tím, že na Školním náměstí někdo odcizil jejich reklamní poutač. Strážníci před zadokumentováním této události prověřili okolí a zmíněný poutač nalezli odložený ve Fortenské ulici. Protože nebyl poškozen, byl následně umístěn zpět na původní místo.

O jedenáct minut později vyjela hlídka do ulice Na Šancích, protože tam parkovalo několik automobilů na chodníku. Strážníci na zmíněném místě zastihli dvě vozidla. S přítomným řidičem jednoho z nich byl přestupek vyřešen na místě a za stěrač druhého automobilu hlídka umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 8.54 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v budově úřadu v Pardubické ulici se pohybuje o holi zmatený muž, svlečený do půl těla. Strážníci příslušnou budovu prověřili, avšak dotyčného člověka nezaregistrovali.

Po deváté hodině obdržela městská policie informaci, že na balkónu bytového domu v Luhanově ulici dlouhodobě štěká pes. Hlídka uvedenou budovu zvenčí prověřila, ovšem na žádném z balkonů se toto zvíře nenacházelo, přičemž štěkot psa nebyl patrný.

Ve 12.45 hodin přivolala strážníky do Čáslavské ulice občanka s tím, že zůstala během polední pauzy uzamčená v budově peněžního ústavu, kterou úředníci opustili. Hlídka po příjezdu kontaktovala jednoho ze zaměstnanců příslušné banky, jenž se dostavil na místo a dotyčné ženě umožnil odchod z objektu.

Minutu před čtrnáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u domu na Palackého třídě se zdržuje agresivní muž, který křičí na kolemjdoucí lidi. Strážníci v dotyčném člověku zjistili místního muže, orientovaného místem i časem, jenž se za své jednání omluvil. Hlídka následně odjela.

Ve 14.49 hodin vyjeli strážníci do ulice Dr. Milady Horákové, kde v tamním hypermarketu došlo ke krádeži zboží. Přítomný podezřelý muž se ke svému úmyslnému jednání hlídce doznal, proto byl jeho přestupek proti majetku vyřešen na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží tento zákazník dodatečně zaplatil a odnesl s sebou.

O hodinu později bylo oznámeno na linku 156, že také v supermarketu v ulici SNP došlo ke krádeži zboží. Strážníci v této prodejně zastihli podezřelého muže, jenž se ke svému úmyslnému jednání doznal, a jeho přestupek byl rovněž vyřešen na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží bylo v tomto případě vráceno zpět do prodeje.

V 17.58 hodin kontaktoval městskou policii řidič s tím, že zaparkoval svůj automobil poblíž jisté firmy v ulici Obce Ležáků. Když se vrátil k vozidlu, shledal, že během sekání trávy došlo k poškození jeho stojícího automobilu. Strážníci zjistili majitele příslušného pozemku, kde bylo provedeno sekání trávy a kontaktovali jej. Pracovník uvedené společnosti poté poškozenému řidiči předal kontakt na jejich pracovnici, která s ním dojedná náhradu způsobené škody na vozidle.

Před dvacátou hodinou byli strážníci přivoláni do supermarketu v ulici SNP, protože tam došlo ke krádeži zboží. Vzhledem k tomu, že podezřelý muž se v prodejně již nenacházel, hlídka prověřila její okolí a dotyčného zákazníka vyhledala. Protože se ke svému úmyslnému jednání doznal, strážníci jeho přestupek proti majetku vyřešili na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží bylo poté v pořádku vráceno zpět do prodeje.

Ve 21.06 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Přemysla Otakara posedává mládež u vchodu do bytového domu, kouří a také vstupuje mezi projíždějící automobily. Hlídka uvedenou ulici prověřila, avšak tyto osoby na místě nezaregistrovala.

O půl desáté se obrátila na městskou policii s žádostí o pomoc pracovnice zařízení pro seniory v Soukenické ulici, neboť tam došlo k pádu klienta, jemuž sama nedokázala pomoci vstát. Strážníci vyzvedli dotyčného muže ze země nezraněného a uložili jej na lůžko, kde setrval v péči přítomné pečovatelky.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑