Události ze dne 29.6.2024

01.07.2024 13:08

V 2.20 hodin přijali strážníci oznámení, že v ulici Široká se před místním barem nachází opilá žena, která svým nevhodným chováním obtěžuje návštěvníky baru a kolemjdoucí. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o ženu z Pardubic. Žena byla v silně podnapilém stavu, nebyla schopna bezpečné chůze, dechovou zkouškou jí bylo naměřeno více jak tři promile alkoholu. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla žena převezena na vyšetření do pardubické nemocnice, kde lékař rozhodl o jejím převozu a umístění na protialkoholní záchytné stanici. Tam byla žena následně převezena a v 3.30 hodin v pořádku předána tamnímu personálu.

Před půl sedmou ranní vyjížděla hlídka k čerpací stanici Shell, kde se v prostoru altánu nacházel opilý bezdomovec. Po příjezdu na místo byl muž z prostoru čerpací stanice vykázán.  

V 10.20 hodin oznámila žena na linku 156, že na autobusové zastávce v ulici Poděbradova se nachází místní bezdomovkyně, která se chová nevhodně k ostatním občanům. I v tomto případě následovalo po poučení a upozornění o nevhodném chování vykázání z místa.

Krátce po půl jedné řešili strážníci na základě telefonického oznámení špatně parkující vozidla na Všehrdově náměstí. Celkem zde byla zjištěna tři vozidla neoprávněně parkující na vyhrazených stáních. Za stěrače vozidel byly umístěny výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 14.40 hodin se na městskou policii obrátila žena, která v oznámení uvedla, že byla dne 26.června pokousána cizím psem. Následným šetřením vyšlo najevo, že k pokousání došlo v ulici Rooseveltova, kde byl pes uvázán u tamní prodejny a v okamžiku, kdy šla žena okolo něho, pes ji měl kousnout. Žena se pokoušela domluvit s majitelkou psa na dalším postupu, ta s ní však přestala komunikovat. Celý případ byl zadokumentován a další postup bude odvislý do výsledků provedených šetření.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑