Události ze dne 28.6.2024

01.07.2024 13:05

Krátce před desátou hodinou dopolední vyjížděla hlídka do ulice Pardubická, kde mělo parkující vozidlo blokovat výjezd z garáže. V průběhu řešení události se k vozidlu dostavila řidička, která ihned přeparkovala. Přestupek byl se ženou vyřešen domluvou.

O půl hodiny později prověřovali strážníci oznámení, v němž občan uvedl, že ulicí Vlčí Hora jezdí nebezpečně motorky a minibiky. V době kontroly se na místě žádné motorky ani minibiky nenacházely.

V 11.01 hodin oznámila žena na linku 156, že je v místě svého bydliště v ulici Čs. Partyzánů obtěžována bývalým přítelem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že muž se zde již nenachází. Žena byla poučena, aby v případě, že se muž vrátí, opět kontaktovala městskou policii. To žena učinila před dvanáctou hodinou, kdy znovu uvedla, že má problémy s bývalým přítelem. Strážníci na místě muže poučili a z místa jej následně vykázali.

V 13.48 hodin se na strážníky obrátil pracovník ostrahy obchodního domu Albert, který oznámil, že v prostoru prodejny se nachází muž, který zde před několika dny odcizil zboží a z prodejny utekl. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o muže z Chrudimi, který se zde dopustil dvou krádeží, při kterých odcizil zboží v celkové hodnotě 475 Kč. Jelikož se muž ke krádežím doznal, byly s ním přestupky řešeny uložením pokuty v příkazním řízení na místě.

Okolo osmnácté hodiny řešila hlídka na základě telefonického oznámení špatně parkující vozidla v ulici Havlíčkova. Oznámení bylo vyřešeno umístěním čtyř výzev pro nepřítomné řidiče vozidel.

V 19.02 hodin přijal operační důstojník oznámení o muži ležícím na chodníku v ulici Rubešova. Společně s hlídkou se na místo dostavila RZP, jejíž posádka si muže převzala do péče.

K dalšímu případu špatného parkování vyjížděli strážníci krátce před jednadvacátou hodinou, tentokrát do ulice Pardubická, kde mělo parkující vozidlo bránit výjezdu z garáže. Na místě bylo zjištěno, že do prostoru vjezdu zasahuje přívěsný vozík, k němuž se následně dostavil majitel a vozík přeparkoval. Věc byla na místě řešena domluvou.

Dvě následná oznámení se týkala rušení nočního klidu. V prvém případě měl hluk vycházet z prostoru dětského hřiště v ulici Dr. Bartůňka, v druhém případě se mělo jednat o hluk vycházející z hospody v ulici Čs. Armády. Na dětském hřišti se v době kontroly nacházeli čtyři muži, kteří se pouze bavili, žádný zvýšený hluk nebyl zaznamenán. Ke stejnému zjištění dospěli strážníci i v ulici Čs. Armády, kde se před hospodou pouze bavila skupina osob. I v tomto případě nebyl zvýšený hluk zjištěn.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑