Události ze dne 2.8.2024

05.08.2024 17:05

Po sedmé hodině ranní obdržela městská policie informaci, že v ulici Na Ostrově u budovy bývalé pošty někdo rozházel na zaparkované automobily oblečení. Strážníci po příjezdu tyto oděvy vyzvedli, přičemž poškození příslušných vozidel nebylo patrné. Toto oblečení hlídka uložila zpět do nedaleko umístěného a již přeplněného kontejneru, určeného ke sběru šatstva. O stavu tohoto kontejneru byla poté vyrozuměna dispečerka příslušné společnosti, která přislíbila, že zajistí jeho vyprázdnění.

V 8.47 hodin vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože u tamní prodejny parkoval automobil přímo u nákladové rampy, což komplikovalo zásobování tohoto obchodu. Hlídka zjistila majitele uvedeného vozidla a kontaktovala jej. Dotyčný muž se dostavil na místo a svůj automobil přeparkoval. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali a personálu prodejny doporučili, aby do inkriminovaného místa dojednali umístění vodorovného dopravního značení žluté barvy.

Po půl čtvrté se dostavila na služebnu městské policie žena, která strážníkům předala cizí mobilní telefon, kterého si všimla odloženého v křižovatce ulic Rubešova a Moravská. Hlídka tento přístroj prozatím uložila na služebně, kde jej vyzvedl jeho majitel.

V 18.17 hodin se obrátil na strážníky občan s tím, že v ulicích města zaregistroval odloženou peněženku s doklady a platební kartou. Hlídka tento nález od muže převzala a poté informovala majitelku peněženky o tom, kde může své věci kdykoliv vyzvednout.

Před devatenáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že ve Slatiňanech leží ve Školské ulici na zemi žena. Při příjezdu strážníků dotyčná osoba kráčela opírajíc se o jízdní kolo v doprovodu svého příbuzného. Muž hlídce přislíbil, že ženu doprovodí domů a postará se o ni.

Ve 23.04 hodin byli strážníci přivoláni do Novoměstské ulice, protože do tamní restaurace vstoupila starší zmatená žena oblečená do županu s tím, že hledá své děti. Hlídka dotyčnou občanku doprovodila do místa jejího bydliště. O události byl neprodleně vyrozuměn její vnuk, který přislíbil, že se o babičku postará.

Třináct minut po půlnoci kontaktovala městskou policii žena s tím, že hudba vycházející z Janderova ruší noční klid v Píšťovech. Strážníci na zmíněném hřišti kontaktovali odpovědnou osobu, která znějící muziku okamžitě vypnula. Na místě byl poté klid. Po vyřešení celé události hlídka odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑