Události ze dne 27.7.2024

29.07.2024 16:12

Před půl desátou bylo oznámeno na linku 156, že vjezd na pozemek obyvatele Smetanovy ulice zablokoval cizí automobil. Hlídka na uvedené vozidlo umístila po domluvě s oznamovatelem výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 16.12 hodin se obrátila na městskou policii obsluha čerpací stanice v Dašické ulici s tím, že v jejich areálu se bezdůvodně zdržuje muž bez domova. Strážníci dotyčného člověka z čerpací stanice pro nevhodné chování vykázali.

Krátce po sedmnácté hodině vyjeli strážníci do Slatiňan, protože zde v autobusové zastávce ležel polonahý bezdomovec. Hlídka tohoto muže, orientovaného místem i časem, také vykázala.

V 18.43 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na spojovací komunikaci mezi městem Slatiňany a obcí Kunčí leží pytle s odpadem. Strážníci na místě zjistili určité indicie o možném původci a následně jej telefonicky kontaktovali. Odpovědná žena uvedla, že se nachází mimo domov, avšak dodala, že zkontaktuje své příbuzné, aby odložený odpad před jejím příjezdem uklidili. Hlídka tento příslib v následujících dnech ověří a poté s dotyčnou občanku vyřeší její přestupek.

Sedmnáct minut po devatenácté hodině upozornila občanka městskou policii, že u obchodního centra na Borzně došlo k slovní rozepři mezi dvojicí osob, která má při sobě plačící dítě. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že k tomuto konfliktu došlo kvůli televizoru. Přítomný muž jej prodal druhému občanovi, přičemž úhradu za tento přístroj provedla jeho družka. Ta se domnívala, že uhrazením smluvené částky televizor zakoupila, avšak původní majitel trval na tom, že jí svůj televizor pouze zapůjčil za finanční úhradu. Protože se dotyčná žena cítila podvedená a chtěla událost šetřit, hlídka všechny zúčastněné osoby vyzvala, aby se ve smluveném termínu dostavily k sepsání zápisu o podaném vysvětlení s tím, že spisový materiál bude postoupen k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 19.42 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Čs. partyzánů, kde u restaurace došlo k pádu kočky do řeky. Hlídka uvedené zvíře odchytla. Protože se jednalo o šlechtěné domácí plemeno, byla kontaktována pracovnice útulku v Sečské ulici, která se vzápětí dostavila na místo a tuto kočku převzala do péče.

Před druhou hodinou ranní zaregistroval operátor městské policie prostřednictvím městského kamerového systému, že před barem v Široké ulici došlo k fyzickému konfliktu mezi dvěma muži, z nichž jeden po úderu upadl na zem, kde zůstal bezvládně ležet. Strážníci dotyčnému člověku poskytli první pomoc a v jeho přítomnosti vyčkali do příjezdu přivolané Zdravotnické záchranné služby, která jej dopravila do nemocnice. Hlídka poté zjistila svědka celé události a jeho totožnost předala PČR, která tento incident převzala k šetření.

Ve 3.56 hodin oznámil na linku 156 občan, že u prodejny v Široké ulici nalezl cizí odložený mobilní telefon a tašku s popruhem přes rameno. Strážníci uvedené věci převzali a prozatímně je uložili na služebně. O jejich nálezu byl telefonicky vyrozuměn občan, jež se před tím dotazoval městské policie, zda nebyly nalezeny. Přibližně o hodinu později si majitel svůj telefonní přístroj i příruční zavazadlo vyzvedl na služebně.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑