Události ze dne 26.8.2024

29.08.2024 09:14

Dopoledne po půl deváté byli strážníci přivoláni do Medlešic, protože u místního pomníku bylo zaparkováno několik automobilů na chodníku. Hlídka na místě ani v jeho okolí tato vozidla nezaregistrovala. Následně vyšlo najevo, že zmíněné automobily před příjezdem strážníků odjely pryč.

V 8.45 hodin bylo oznámeno na linku 156, že také v ulici Bohuslava Martinů stojí vozidla na chodníku. Hlídka za stěrače těchto dvou automobilů umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O půl desáté obdržela městská policie informaci, že ve Filištínské ulici někdo zaparkoval motocykl na chodníku. Strážníci s jeho přítomným majitelem vyřešili dopravní přestupek na místě a následně na tři nesprávně stojící vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 10.20 hodin vyjeli strážníci do Novoměstské ulice, jelikož tam nesprávně zaparkovaný automobil bránil ostatním vozidlům v projetí k jedné z budov. Po příjezdu hlídky se k příslušnému automobilu dostavil řidič, který sdělil, že vykládal náklad. Po vyřešení přestupku se strážníky dotyčný muž vozidlo přeparkoval.

Krátce po jedenácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na příjezdové komunikaci k zařízení pro seniory v ulici Za Pivovarem nesprávně parkují automobily. Hlídka uvedené místo prověřila a poté za stěrače sedmi vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 12.16 hodin upozornil městskou policii občan, že na světelné křižovatce v ulici Obce Ležáků došlo k technické závadě u jednoho z dopravních semaforů, na kterém nefunguje světelný signál zelené barvy určený chodcům. Operátor městské policie tuto informaci předal příslušnému pracovníkovi technických služeb, který přislíbil, že uvedený semafor prověří.

Po půl druhé strážníci během pochůzkové činnosti zaregistrovali v ulici Čs. armády stojící automobil s otevřeným okénkem, v jehož okolí se nikdo nezdržoval. Hlídka zjistila a následně i kontaktovala jeho majitele, který o chvíli později své vozidlo řádně zajistil.

Ve 13.54 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u domu na Palackého třídě stojí automobil neoprávněně na vyhrazeném parkovacím místě určeném pro vozidla invalidů. Hlídka v tomto případě protiprávní jednání řidiče neshledala, protože u příslušného parkovacího místa nebylo instalováno svislé dopravní značení a místo bylo nedostatečně označené.

Před šestnáctou hodinou požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR za účelem pomoci při pátrání v ulicích města po chovanci místního pedagogického zařízení, který se svévolně vzdálil. Hlídka postupovala dle dispozic Policie ČR do 16.25 hodin, kdy bylo pátrání ukončeno, protože dotyčný mladík se vrátil zpět do zařízení.

Minutu po devatenácté hodině přivolala strážníky na Palackého třídu občanka s tím, že u budovy školy zaregistrovala odloženou injekční stříkačku. Hlídka tento předmět umístila do pytle a převezla k odborné likvidaci.

V 0.30 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v sídlišti v Pardubické ulici parkují automobily na zeleni. Strážníci za stěrače těchto třinácti vozidel umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑