Události ze dne 25.9.2024

26.09.2024 11:00

Krátce před sedmou hodinou ranní řešili strážníci v Revoluční ulici oznámení o špatném parkování. Na vozidlo parkující v obytné zóně mimo parkoviště byla umístěna výzva pro nepřítomného řidiče.

V 7.10 hodin se na strážníky obrátil všímavý občan, který nahlásil, že ve Fibichově ulici je v kleci určené pro odchyt koček chycený ježek. Toho o chvíli později z klece vypustila pracovnice útulku, která v dané lokalitě prováděla kontrolu klecí.

Před půl osmou hodinou vyjížděla hlídka do sídliště U Stadionu, kde se měl v blízkosti dětského hřiště nacházet uhynulý holub. Strážníci kadáver umístili do přepravního pytle a následně jej převezli do mrazicího boxu v areálu místního útulku, odkud bude předáno k odborné likvidaci.

V 8.52 hodin oznámila žena na linku 156, že na autobusové zastávce na Tyršově náměstí se nachází skupina sedmi mladých lidí, kteří mají údajně vysypávat popelnice. Strážníci na uvedeném místě nalezli pouze tři místní bezdomovce, dva muže a ženu. Žena přebírala věci, které měla uložené v kárce. Uklidila způsobený nepořádek a z místa následně všichni odešli. Žádné vysypané popelnice nebyly na místě zjištěny.

Krátce po půl jedné převzala hlídka ve Fibichově ulici nalezené jízdní kolo, které bylo pohozené ve křoví. Nález byl zadokumentován a posléze byl předán na oddělení ztrát a nálezů.

V 14.24 hodin byli strážníci přivoláni do Škroupovi ulice, kde měl z jednoho z bytů vycházet velký hluk. Oznamovatel si byl vědom, že není doba nočního klidu, přesto žádal o prověření situace. V době příjezdu hlídky byl na místě klid. Hlídka na místě jednala se ženou bydlící v bytě, odkud hluk vycházel. Ta sdělila, že měla rozepři se svoji dcerou, kdy při tomto na ni zvýšila hlas. Žena strážníkům přislíbila, že v bytě bude již klid.

K dalšímu případu vyjížděla hlídka před osmnáctou hodinou, tentokrát do Husovy ulice, kde se měla nacházet skupinka tří mladíků, kteří měli na místě údajně manipulovat s paralyzérem. Strážníci provedli kontrolu uvedené lokality, žádní mladíci však nebyli nalezeni.

Poslední telefonické oznámení tohoto dne přijal operační důstojník krátce po devatenácté hodině, kdy místní bezdomovkyně oznámila, že má v Dašické ulici problém s jiným bezdomovcem. Hlídka na místě jednala se třemi bezdomovci, ti se mezi sebou dohodli a následně z místa odešli. Jablkem sváru bylo v tomto případě víno.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑