Události ze dne 25.8.2024

26.08.2024 14:42

Po deváté hodině dopolední bylo oznámeno na linku 156, že v Kollárově ulici leží na zemi bezdomovec. Dotyčný muž v přítomnosti hlídky vstal a orientován místem i časem odešel pryč.

V 10.24 hodin vyjeli strážníci do Slatiňan, protože na jednom z pozemků v ulici Vítězství mělo opakovaně docházet k pálení listí. Hlídka příslušné místo prověřila, přičemž shledala, že k oznámenému jednání dochází u domu v ulici Klášterní. Strážníci kontaktovali jeho obyvatele, který v kovovém sudu spaloval suché listí. Oheň muž okamžitě uhasil, aby již neobtěžoval sousedy dýmem. Po vyřešení celé věci na místě hlídka odjela.

Před osmnáctou hodinou upozornila občanka městskou policii, že v Čáslavské ulici, kde je provoz dočasně řízen mobilními semafory, došlo u jednoho z nich k technické závadě a v uvedené ulici se vytvořila dopravní zácpa. Při příjezdu strážníků na uvedeném místě již řídili provoz dopravní policisté, kteří naléhavě potřebovali doplnit výstroj, proto požádali hlídku o vystřídání. Strážníci žádosti vyhověli a usměrňovali dopravu do návratu policistů, kteří o chvíli později dál pokračovali v řízení provozu.

V 19.47 hodin přivolal strážníky na Palackého třídu obyvatel místního bytového domu s tím, že došlo k pádu jeho manželky, které sám nedokázal pomoci vstát. Vzhledem k tomu, že hlídka dotyčnou ženu zastihla zaklíněnou na toaletě, přičemž jí nedokázala uvolnit a přemístit, byli na místo přivoláni hasiči, kteří paní pomohli zvednout a uložit na lůžko, kde v pořádku setrvala v péči manžela.

Před půl desátou obdržel operátor městské policie tísňový signál od místní ženy, která potřebovala pomoc strážníků. Hlídka dotyčnou občanku zastihla opřenou o stůl, kde sdělila, že potřebovala pomoc pečovatelky, avšak telefonicky se jí nepodařilo tuto pracovnici kontaktovat, proto použila tísňové tlačítko, které měla při sobě. Strážníci ženě dopomohli na lůžko, kde poté v pořádku vyčkala na příchod pečovatelky.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑