Události ze dne 24.6.2024

25.06.2024 16:13

Po osmé hodině dopolední obdržela městská policie informaci, že v budově pošty na Resselově náměstí křičí dvojice lidí. Po příchodu strážníků vyšlo najevo, že dotyčné osoby rozčílilo chování pracovnice pošty vůči jedné z nich. Protože tyto osoby vzniklý problém poté vzájemně v klidu prodiskutovaly a šetření hlídky nežádaly, strážníci odešli.

V 9.25 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Husově ulici je opravován jeden z bytových domů, přičemž stavební suť padající do přistaveného kontejneru na ulici značně práší. Hlídka kontaktovala odpovědného pracovníka stavby, který v její přítomnosti opatřil konec tunelu určeného ke spouštění suti do kontejneru plachtou, aby prašnost snížil na minimum.

Dvacet osm minut po poledni vyjeli strážníci do Slovenské ulice, protože tam občanka zaregistrovala nalomenou větev kaštanu. Hlídka tuto informaci prověřila a následně o zjištěných skutečnostech vyrozuměla příslušný odbor místního městského úřadu.

Ve 12.35 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že v ulici SNP nefunguje u jednoho z dopravních semaforů světelný signál zelené barvy. Hlídka semafory umístěné v uvedené ulici prověřila, avšak ani u jednoho z nich technickou závadu neshledala.

Po třinácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na konkrétním místě v Topolské ulici leží uhynulý zajíc. Strážníci kadáver přepravili do areálu technických služeb, kde jej uložili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude následně vydán k odborné likvidaci.

V 15.53 hodin byli strážníci přivoláni do hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, jelikož se tam nacházelo odložené příruční zavazadlo s doklady. Hlídka uvedené věci převzala a následně je uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Po půl páté kontaktoval městskou policii se žádostí o pomoc muž, kterému nebylo v telefonickém rozhovoru zřetelně rozumět. Strážníci poté vyjeli do ulice Čs. armády, kde se dotyčný člověk právě nacházel. Vzhledem k tomu, že byl muž viditelně pod vlivem alkoholu, i když orientován místem i časem, hlídka jej poučila, aby oznámení, které snese odkladu, učinil až ve střízlivém stavu. Tento člověk ničeho po strážnících nežádal a odešel pryč.

V 17.22 hodin bylo oznámeno na linku 156, že do budovy úřadu na Resselově náměstí se snaží vstoupit neznámá žena, která tluče rukou na uzamčené dveře. Jelikož dotyčná občanka po chvíli svého jednání zanechala a odešla směrem do Břetislavovy ulice, strážníci ji následovali, avšak tuto ženu nezaregistrovali.

Po půl sedmé vyjeli strážníci do Škroupovy ulice, neboť tam v areálu řadových garáží pobíhaly na střeše děti. Hlídka uvedené dva chlapce zastihla na odchodu, přičemž oba hoši sdělili, že na střeše pouze seděli. Strážníci je náležitě poučili o možném nebezpečí. Chlapci poté v pořádku odešli pryč.

Ve 21.08 hodin obdržela městská policie informaci, že v areálu skateparku v ulici Dr. Milady Horákové chlapec nalezl cizí odloženou peněženku s drobnou mincí a také s adresou jejího majitele. Hlídka tento předmět převzala. O chvíli později vydala peněženku s obsahem jejímu majiteli v místě bydliště.

Před sedmou hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že v sídlišti U Stadionu leží za jedním z domů na zemi cizí batoh. Strážníci uvedené zavazadlo vyzvedli a společně s jeho obsahem je uložili do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑