Události ze dne 23.9.2024

25.09.2024 10:06

V 7.00 hodin přijali strážníci oznámení, že v areálu mateřské školy v ulici Strojařů pobíhá srna. Hlídka požádala o spolupráci při odchytu místní hasiče. S jejich pomocí byla srna odchycena a následně vypuštěna do volné přírody.

Krátce před devátou hodinou vyjížděla hlídka do ulice Bohuslava Martinů, kde mělo u kontejnerového stání parkovat vozidlo bránící vyvezení popelnic. Při kontrole bylo zjištěno, že vozidlo se na místě již nenachází.

V 10.39 hodin oznámil občan na linku 156, že v Čáslavské ulici nalezl tašku s modrými plastovými deskami. Dle jeho slov desky spadly ze střechy projíždějícího vozidla. Hlídka posléze zjistila, že v deskách jsou osobní doklady, dokumenty a finanční hotovost. Nález byl zadokumentován a předán na oddělení ztrát a nálezů. Ještě týž den se podařilo nález vrátit jeho majiteli.

Po půl jedné řešili strážníci ve Václavské ulici oznámení o zarostlé dopravní značce. Na místě byla pořízena fotodokumentace. Následně byla městskou policií zaslána žádost o úpravu zeleně.

V 15.11 hodin bylo na městskou policii nahlášeno, že ve Slatiňanech, v místní části Škrovád, je na vozovce větší množství hnoje, které zhoršuje sjízdnost komunikace. Strážníci zjistili, že jde o hlínu pocházející z kol projíždějícího traktoru. Na místě bylo jednáno s řidičem traktoru, který sdělil, že úklid je zajištěn pracovníkem hřebčína. Ten následně provedl úklid vozovky.

Po sedmnácté hodině se na strážníky obrátil občan, který oznámil, že v Píšťovech někdo pálí oheň, kdy z místa měl vycházet nepříjemný dým. Strážníci kontaktovali muže, který zde pálil větve. Po poučení oheň uhasil. Zbylé větve dle jeho slov odveze do sběrného dvora.

V 17.19 hodin přijal operační důstojník městské policie oznámení, že v ulici Na Valech je u jedné z lamp veřejného osvětlení spadlý kryt. Hlídkou byl kryt nasazen zpět. O události byl dále vyrozuměn odpovědný pracovník technických služeb.

Před půl jedenáctou večerní byli strážníci přivoláni k čerpací stanici Shell, kde měl být oznamovatel obtěžován místním bezdomovcem. Po příjezdu na místo oznamovatel uvedl, že bezdomovec již odešel. Po hlídce již nic nežádal.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑