Události ze dne 23.8.2024

26.08.2024 14:38

V 9.12 hodin přivolala strážníky do Poděbradovy ulice občanka s tím, že na autobusové zastávce došlo ke konfliktu mezi bezdomovci, kteří křičí. Po příjezdu hlídky na místo vyšlo najevo, že na uvedeném místě došlo ke sporu mezi dvěma ženami. Strážníci událost zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

Po půl jedenácté bylo oznámeno na linku 156, že na okenním parapetu prodejny v ulici Čs. partyzánů sedí křičící bezdomovec. Hlídka příslušnou budovu a také její okolí prověřila, avšak dotyčného muže nezastihla.

Dvanáct minut po patnácté hodině upozornil městskou policii anonymní oznamovatel, že na parkovišti v Družstevní ulici stojí podezřelý automobil bez platné technické kontroly, jenž mohl být odcizen majiteli, případně by se mohlo jednat o odstavený autovrak. Strážníci příslušné vozidlo prověřili. Protože nebylo registrováno jako odcizené, hlídka kontaktovala jeho majitele, který uvedl, že u jeho automobilu došlo k technické závadě a zároveň přislíbil, že jej v následujících dnech z parkoviště odstraní odtahová služba.

Ve 22.49 hodin vyjeli strážníci do Husovy ulice, protože v tamní restauraci se zdržoval zákazník, který obtěžoval ostatní hosty a odmítal podnik opustit. V přítomnosti hlídky dotyčný muž v mírně podnapilém stavu avšak orientován místem i časem z restaurace odešel.

Krátce po dvacáté třetí hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na Resselově náměstí právě automobil taxislužby zacouval v rozporu s dopravním značením do jedné z přilehlých ulic. Strážníci odpovědného řidiče kontaktovali a dopravní přestupek s ním vyřešili na místě.

Ve 23.25 hodin se obrátila na městskou policii žena s tím, že u okružní křižovatky v ulici Obce Ležáků zaregistrovala pobíhající mladá koťata, přičemž pojala obavu o jejich život a zdraví. Hlídka přítomnou oznamovatelku poučila o tom, že v případě uvedených zvířat se jedná o vzrostlé kočky, schopné se o sebe postarat a dále, že k jejich umístění do útulku neshledala důvod.

Před sedmou hodinou ranní přivolal strážníky do Škroupovy ulice občan s tím, že na tamní komunikaci leží uhynulá kočka. Hlídka kadáver umístila do pytle a převezla do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde byl uložen do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydán k odborné likvidaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑