Události ze dne 23.6.2024

24.06.2024 16:19

Po sedmé hodině ranní upozornil městskou policii občan na to, že u supermarketu v ulici Obce Ležáků se pohybuje žena bez domova, která obtěžuje zákazníky. Hlídka dotyčnou osobu pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 7.39 hodin strážníci vyjeli do Revoluční ulice, protože obyvatelka tamního bytového domu pojala podezření, že ve sklepních prostorech jejich budovy někdo neoprávněně nocuje. Hlídka v uvedeném domě nepovolanou osobu nezaregistrovala, přičemž příslušná místnost byla uzamčená. Po jejím otevření vyšlo najevo, že tam někdo uložil nepořádek, oblečení a jiné věci, ke kterým se nikdo z obyvatel domu nehlásil. Během šetření strážníků se na místo dostavila další obyvatelka této budovy, která oznámila, že z jejího uzamčeného sklepa někdo odcizil uloženou elektrickou zahradní techniku. Hlídka dotyčné ženě doporučila, aby celou věc oznámila s podezřením ze spáchání trestného činu Policii ČR. Strážníci během následujícího pracovního dne kontaktovali příslušného úředníka místního městského úřadu, který uvedl, že celou záležitost s odloženými věcmi osobně dořeší, a to bez asistence městské policie.

Šestnáct minut před devátou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že před městskou ubytovnou v Tovární ulici se dohaduje jistý muž se svým synem. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že ke slovnímu sporu mezi oběma muži došlo poté, co mladší z nich žádal po svém otci peníze na cigarety, což starší z mužů odmítl učinit. Vzhledem k tomu, že ani jeden z nich po hlídce šetření této události nežádal, strážníci následně odjeli.

V 11.57 hodin strážníci vyjeli na Vlčí Horu, protože tam někdo znečistil vozovku. Provedeným šetřením vyšlo najevo, že uvedené znečistění a ležící kameny, pocházely z nákladního automobilu, který na soukromý pozemek tamního obyvatele vezl štěrk k zahradnímu bazénu. Hlídka dotyčného muže kontaktovala a na problém jej upozornila. Majitel pozemku následně komunikaci vyčistil a ležící kameny odstranil, proto strážníci vyřešili celou věc na místě.

Po čtrnácté hodině informovala městskou policii plavčice z letního koupaliště o tom, že v areálu plovárny byl nalezen cizí odložený mobilní telefon. Hlídka uvedený přístroj převzala a poté jej uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Ve 14.18 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici K Ploché dráze se nachází dlouhodobě odstavený automobil, z něhož vytékají provozní kapaliny. Strážníci zjistili jeho majitele a kontaktovali jej. Jednatel příslušné společnosti uvedl, že jejich vozidlo tam bylo odstaveno z důvodu technické závady a přislíbil, že v nejbližší možné době bude z místa odstraněno a vyteklé provozní kapaliny odborně zlikvidovány.

Krátce po půl čtvrté přivolala strážníky do ulice Strojařů žena s tím, že tam volně pobíhá pes. Hlídka uvedené zvíře odchytla a dopravila je do útulku v Sečské ulici, kde tohoto psa v pořádku předala do péče přítomné pracovnice.

V 17.03 obdržela městská policie informaci, že ve Václavské ulici parkuje automobil na chodníku před vchodem do tamního domu. Po příjezdu strážníků se k tomuto vozidlu dostavila řidička, jež do přilehlé budovy právě stěhovala zařízení bytu. Po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou s automobilem odjela.

Po devatenácté hodině se dostavil na služebnu strážníků občan, který v Soukenické ulici nalezl cizí odloženou peněženku obsahující doklady, platební kartu a drobné mince v české i zahraniční měně. Hlídka uvedené věci převzala a uložila je do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

V 19.21 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky obyvatel sídliště v ulici Na Rozhledně, že právě odchytl zcela malé a nesoběstačné kotě. Strážníci toto zvíře převzali a v pořádku je umístili do útulku v Sečské ulici.

Patnáct minut před druhou hodinou ranní informoval městskou policii vrátný městské ubytovny v Tovární ulici, že do jejich zařízení se dožaduje zřejmě opilý člověk, který tluče rukou na okno. Hlídka okolí příslušné ubytovny poté prověřila, ale dotyčnou osobu nezaregistrovala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑