Události ze dne 22.8.2024

26.08.2024 14:36

Před osmou hodinou dopolední upozornila městskou policii majitelka garáže v Pardubické ulici, že před jejím objektem je nesprávně zaparkován cizí automobil, který jí znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Po příjezdu strážníků se k uvedenému automobilu dostavila řidička, která po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

V 10.06 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v areálu zařízení pro seniory v ulici Za Pivovarem nesprávně parkují automobily. Strážníci okolí příslušné budovy prověřili a poté za stěrače osmi vozidel umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

Po půl jedenácté byli strážníci přivoláni do Tovární ulice, neboť tam ležel na chodníku muž. Dotyčný člověk bez domova po probuzení hlídkou vstal a orientován místem i časem v pořádku odešel pryč.

V 17.27 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Hradištní ulici řidič automobilu označeného průkazem ZTP obsadil vyhrazené parkovací místo určené pro konkrétní vozidlo invalidní osoby. Před příjezdem strážníků řidič tohoto automobilu z místa odjel.

Krátce po osmnácté hodině obdržela městská policie informaci, že na parkovišti v Havlíčkově ulici je zaparkován automobil s otevřenými okénky, v jehož okolí se nikdo nenachází. Hlídka zjistila jeho majitelku a kontaktovala ji. Dotyčná žena sdělila, že v důsledku technické závady občas dojde k tomu, že okénka jejího vozidla se sama otevřou a dodala, že sama učiní potřebná opatření, aby svůj automobil řádně zajistila.

V 18.13 hodin vyjeli strážníci na Masarykovo náměstí, protože tam u jedné z prodejen ležel na zemi bezdomovec. Při příjezdu hlídky tento muž vstal a orientován místem i časem z místa odešel.

Minutu před devatenáctou hodinou oznámila na linku 156 občanka, že v sídlišti Na Větrníku děti zaregistrovaly ptáka s poraněným křídlem. Strážníci uvedeného holuba odchytli a prozatím umístili na služebnu, kde jej o chvíli později převzal do péče přivolaný pracovník za záchranné stanice Pasíčka.

V 19.20 hodin přivolala strážníky do Husovy ulice žena s tím, že u budovy školy stojí automobil s otevřeným okénkem, přičemž v jeho okolí se nikdo nezdržuje. Po příjezdu hlídky se k příslušnému vozidlu dostavil řidič, který prověřil jeho interiér a následně automobil řádně zajistil.

Po dvacáté první hodině kontaktovala městskou policii občanka s tím, že v ulici Na Výsluní zpozorovala volně pobíhajícího psa. Strážníci se opakovaně pokusili uvedené zvíře odchytnout, což se jim vzhledem k jeho plachosti nepodařilo. Nakonec tento pes odběhl neznámo kam.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑