Události ze dne 22.7.2024

26.07.2024 16:53

V 8.16 hodin požádal strážníky o asistenci operační důstojník PČR, protože bylo třeba, aby hlídka asistovala zasahujícím policistům v sídlišti Na Větrníku. Při příjezdu strážníků na smluvené místo již jejich pomoc nebyla zapotřebí, proto hlídka odjela.

O půl deváté informovala městskou policii občanka, že na lavičce u domu na Palackého třídě se zdržuje bezdomovec. Hlídka okolí příslušné budovy prověřila, avšak dotyčného muže nezaregistrovala.

V 8.57 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Havlíčkově ulici způsobil nesprávně zaparkovaný automobil její neprůjezdnost. Před příjezdem strážníků toto vozidlo z místa odjelo.

Krátce po deváté hodině obdržela městská policie informaci, že na Palackého třídě parkuje automobil na zeleni a také částečně na chodníku. Hlídka za stěrač uvedeného vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 10.46 hodin vyjeli strážníci do ulice Obce Ležáků, neboť tam zaparkovaný automobil bránil majiteli garáže ve vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka s přítomným řidičem vyřešila přestupek na místě a poté na další dva nesprávně stojící automobily umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O dvanáct minut později oznámila prostřednictvím tísňové linky občanka, že na její zahradu vnikl cizí kocour, který je viditelně nemocný a obtížně dýchá. Strážníci za pomoci oznamovatelky uvedené zvíře odchytli a poté je umístili do útulku v Sečské ulici, kde se mu dostalo potřebné péče.

Ve 14.56 hodin se na služebnu městské policie dostavil občan, jenž hlídce předal cizí nalezený občanský průkaz. Strážníci tento doklad uložili do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Před sedmnáctou hodinou přivolal strážníky do Štěpánkovy ulice muž s tím, že tam na zemi leží bezdomovec, který odmítl vstát a odejít. Po příjezdu hlídky člověk bez domova vstal a orientován místem i časem z místa odešel.

V 18.24 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Úzké ulici jezdí děti na koloběžkách po komunikaci mezi projíždějícími automobily. Strážníci na místě shledali, že se oznámení zakládá na pravdě. Následně kontaktovali rodiče dětí, aby je na problém upozornili a zároveň je poučili. Tito přislíbili, že na své děti dohlédnou, aby se podobná situace neopakovala.

O hodinu později vyjeli strážníci k hypermarketu do ulice Dr. Milady Horákové, protože tam volně pobíhal pes. Operátor městské policie mezi tím zaregistroval prostřednictvím kamery městského kamerového systému, že toto zvíře odběhlo směrem do ulice Na Ostrově, kde se je hlídka pokusila odchytnout, avšak neúspěšně a vylekaný pes utekl neznámo kam.

Ve 22.22 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Parku republiky posedává hlučná mládež, která ruší noční klid. Po vyřešení jejich počínání hlídkou na místě tito lidé z parku odešli.

Po páté hodině ranní se obrátila na městskou policii ostraha areálu firmy v Tovární ulici s tím, že u vstupní brány do objektu ležela na zemi cizí peněženka s dokladem a také s injekční stříkačkou. Strážníci peněženku s dokladem vyzvedli a uložili do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim. Injekční stříkačka byla hlídkou předána k odborné likvidaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑