Události ze dne 22.6.2024

24.06.2024 16:17

Po desáté hodině dopolední se obrátila na městskou policii občanka s tím, že u obchodního centra na Borzně ji obtěžuje žena bez domova. Oznamovatelka dodala, že dotyčná osoba ji opakovaně vyhledává a slovně ji napadá. Hlídka následně jednala se zmíněnou ženou bez domova, která se za své jednání oznamovatelce omluvila a z místa odešla, což druhá z žen považovala za dostatečné řešení celé věci a ničeho dalšího po strážnících nežádala.

V 10.26 hodin oznámil na linku 156 občan, že došlo k odcizení jeho jízdního kola, které před několika dny ponechal uzamčené ve stojanu u budovy vlakového nádraží v ulici Čs. armády. Jakmile strážníci tohoto muže poučili o tom, že inkriminované místo není nepřetržitě snímáno kamerou městského kamerového systému, žádného šetření v této věci prozatím nežádal s tím, že sám zkontaktuje městskou policii, pokud změní názor.

Před patnáctou hodinou byli strážníci přivoláni do Havlíčkovy ulice, protože tam byl před vjezdem na pozemek zaparkován cizí automobil. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že oznamovatelka i řidička zmíněného vozidla pracují ve stejné společnosti. Na palubní desce tohoto automobilu bylo ponecháno telefonní číslo s informací, že jeho řidička se nachází v areálu firmy a v případě potřeby vjezd neprodleně uvolní, což oznamovatelka nepostřehla. Protože ani jedna z uvedených osob následně po městské policii ničeho nežádala, strážníci odjeli.

V 15.26 hodin se dostavil na služebnu městské policie muž, který strážníkům předal cizí mobilní telefon, který našel odložený na lavičce na Resselově náměstí. Hlídka telefonní přístroj od nálezce převzala a prozatím jej uložila na služebně. O chvíli později strážníky kontaktoval jeho majitel, který si poté svůj mobilní telefon v pořádku vyzvedl.

Dvacet šest minut po osmnácté hodině vyjeli strážníci do Sečské ulice, protože se tam nacházel muž, který v ulici SNP nalezl cizí peněženku obsahující doklady, průkaz pojištěnce zdravotní pojišťovny a drobnou finanční hotovost. Hlídka tyto věci převzala a poté je uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

V 18.34 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že ve vnitrobloku v Revoluční ulici přítomné děti poslouchají hlasitě znějící reprodukovanou hudbu. Při příjezdu strážníků byl jejich reproduktor vypnutý a hudba tam nezněla. Hlídka přítomné děti řádně poučila. Protiprávní jednání v tomto případě strážníci neshledali.

Po půl osmé se obrátil na městskou policii občan s tím, že jej obtěžuje neustálé troubení kamionů, jejichž řidiči se účastní probíhající akce na letišti. Hlídka kontaktovala hlavního pořadatele a na problém jej upozornila. Ten přislíbil, že zjedná nápravu.

Ve 20.04 hodin zaregistrovali strážníci během hlídkové činnosti v ulici Čs. armády zaparkovaný automobil s otevřeným okénkem, v jehož okolí se nikdo nenacházel. Provedenou lustrací byla zjištěna jeho majitelka, avšak dotyčnou ženu se poté hlídce žádným způsobem nepodařilo kontaktovat.

Tři minuty před dvacátou druhou hodinou oznámila na linku 156 občanka, že během zhlédnutí kamerového záznamu z kamery instalované u jejich bytového domu na Palackého třídě, zaregistrovala, kterak dvě děvčata pomalovala domovní zvonky, vstupní dveře do budovy a také přilehlý chodník barvou, přičemž dodala, že jedna z dívek bydlí přímo v jejich domě a na místo se již dostavil také majitel bytu, v němž tato slečna se svou příbuznou žije. Strážníci zjistili totožnost dotyčné nezletilé cizí státní příslušnice i jejího zákonného zástupce. Obě ženy poté společně s majitelem příslušného bytu zvonky, dveře a také chodník vyčistily od vodou omyvatelné barvy a vše uvedly do původního stavu, proto žádná škoda na majetku společenství vlastníků bytových jednotek nakonec nevznikla.

Ve 2.59 hodin přivolala strážníky do ulice Na Ostrově žena s tím, že zde odchytla malé kotě. Vzhledem k tomu, že se jednalo o odrostlé, dobře živené a nezraněné zvíře, hlídka neshledala důvod k jeho umístění do útulku v Sečské ulici a následně odjela.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑