Události ze dne 2.10.2024

03.10.2024 12:57

Po deváté hodině dopolední bylo oznámeno na linku 156, že na mostě v ulici T. G. Masaryka ve Slatiňanech došlo k přemístění dopravního kuželu, který tam byl před časem umístěn, aby upozornil řidiče na nebezpečný silniční výmol. Oznamovatel dodal, že uvedený kužel se v současné době nachází až uprostřed mostu, kde neplní svůj účel a ohrožuje účastníky silničního provozu. Hlídka příslušnou komunikaci prověřila, avšak dopravní kužel se již nacházel na správném místě, kde plnil daný účel.

V 11.33 hodin byli strážníci přivoláni do hypermarketu v ulici SNP, aby od personálu převzali cizí nalezené věci. Jednalo se o platební kartu a dvě zákaznické karty, vystavené na jméno jedné osoby, a dále o pouzdro s doklady, které navíc obsahovalo tři platební karty a bankovky. Hlídka následně všechny tyto věci uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Třicet devět minut po poledni informoval městskou policii občan, že u konkrétního domu v Husově ulici parkují automobily na zeleni. Strážníci na příslušném místě zastihli dvě nesprávně stojící vozidla. Na jedno z nich hlídka umístila výzvu pro nepřítomného řidiče a s přítomným řidičem druhého automobilu vyřešila přestupek na místě.

Ve 21.16 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u bytového domu ve Škroupově ulici nesprávně parkuje automobil konkrétní barvy. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Po jedné hodině ranní vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože obyvatelka tamního bytového domu volala z bytu o pomoc. Po příjezdu hlídky sousedka dotyčné ženy přivolala její pečovatelku, která měla k dispozici klíče od bytu a strážníkům jej zpřístupnila. Hlídka vstoupila dovnitř a obyvatelku ležící po pádu na zemi vyzvedla a usadila. Vzhledem k tomu, že žena se cítila nezraněná a zdravotně v pořádku, strážníci odjeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑