Události ze dne 20.8.2024

22.08.2024 11:03

Okolo deváté hodiny ranní řešila hlídka oznámení o špatném parkování na Palackého třídě. Zde mělo parkující vozidlo blokovat snížený vjezd na chodník. Prostřednictvím lustrace byl zjištěn a následně i kontaktován majitel vozidla, ten hlídce sdělil, že vozidlo nemůže přeparkovat, neboť je v práci. Oznámení tak bylo vyřešeno umístěním výzvy pro nepřítomného řidiče vozidla. Oznamovatelka, pohybující se na invalidním vozíku, využila ke sjetí z chodníku sjezd vzdálený asi čtyřicet metrů.

V 17.53 hodin přijali strážníci oznámení o porušování dopravního značení v ulici Dr. Milady Horákové. Dle oznamovatele zde měla vozidla jezdit zákazem vjezdu. Na místě bylo zjištěno, že neznámá osoba přesunula dopravní značení. To hlídka následně vrátila do původního stavu. Po dobu, kdy byli strážníci na místě, nebyl žádný přestupek zjištěn.

V 18.16 hodin byl na městskou policii přijat signál v tísni. Strážníci tak prověřovali zdravotní stav ženy, jež nouzové tlačítko použila. V místě jejího bydliště bylo zjištěno, že žena je v pořádku, ke zmáčknutí tlačítka došlo omylem.

O necelou hodinu později vyjížděla hlídka na Palackého třídu, kde se měl nacházet opilý muž, který měl mít u sebe malou holčičku. Strážníci uvedenou dvojici skutečně nalezli. Muž jevil známky silné opilosti, dechovou zkouškou mu bylo naměřeno více jak tři promile alkoholu. Hlídka záhy kontaktovala jeho manželku, která se dostavila na místo a nezletilou dceru i manžela si převzala. Žena byla poučena, že celý případ bude oznámen orgánu sociálně právní ochrany dětí.

Po půl jedenácté večerní se na strážníky obrátil občan, který v oznámení uvedl, že z bytu v Široké ulici vychází velmi hlasitá hudba, kterou je rušen noční klid. Hlídka na místě jednala se ženou bydlící v uvedeném bytě, ta hudbu vypnula. Po poučení o době nočního klidu přislíbila, že na místě již bude klid.

Jen o osm minut později přijal operační důstojník městské policie další oznámení o rušení nočního klidu, tentokrát se jednalo o hlasitou hudbu vycházející z restaurace v ulici Na Valech. Zde bylo jednáno s odpovědnou osobou. I v tomto případě byla po poučení o době nočního klidu hudba vypnuta.

V 23.12 hodin oznámil občan na linku 156, že mu na jeho zahradu ve Vaňkově ulici přiběhl cizí pes rasy border kolie. Útěk psa této rasy byl na městskou policii oznámen majitelem psa téhož dne a to okolo dvaadvacáté hodiny. Strážníci se tak pokoušeli kontaktovat majitele psa, jenž bydlí ve stejné ulici jako oznamovatel. Telefon nezvedal, hlídkou byl však zastižen v uvedené ulici, kde mu byl pes předán.

Krátce před půlnocí se na služebnu městské policie dostavila žena, která strážníkům předala nalezený mobilní telefon. Nález byl zadokumentován a následně uložen do oddělení ztrát a nálezů.  


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑