Události ze dne 20.7.2024

25.07.2024 07:30

Krátce po sedmé hodině dopolední upozornil městskou policii občan, že v Radoušově ulici se nachází v řece uhynulý pes. Vzhledem k tomu, že uvedené zvíře se nacházelo ve velké vzdálenosti od břehu, strážníci přivolali hasiče, kteří tělo uhynulého psa dopravili na břeh. Hlídka je poté výjimečně dopravila do speciálního mrazicího boxu v Pardubicích, odkud bude vydáno k odborné likvidaci.

V 7.45 hodin byli strážníci přivoláni do Štěpánkovy ulice, protože tam ležel na zemi bezdomovec. Hlídka dotyčného člověka po probuzení vykázala, orientovaného místem i časem.

Minutu před desátou hodinou se na městskou policii obrátila řidička s tím, že její garáž v Pardubické ulici zablokoval cizí automobil. O chvíli později žena hlídku odvolala, neboť uvedené vozidlo odjelo pryč.

V 11.19 hodin vyjeli strážníci do Markovic, protože na zahradu tamní obyvatelky vnikl cizí volně pobíhající pes. Hlídka se opakovaně pokusila toto zvíře odchytnout, což se vzhledem k jeho plachosti nepodařilo. Následně psa odchytla a zajistila jeho majitelka, která své zvíře právě hledala. Po vyřešení přestupku strážníci odjeli.

O půl čtvrté požádal městskou policii o asistenci operační důstojník PČR s tím, aby strážníci vyjeli společně s policisty do Luhanovy ulice, kde se rozléhal křik. Po příjezdu obou složek vyšlo najevo, že tam došlo ke slovní rozepři. Po vyřešení celé události hlídky Policie ČR a městské policie odjely.

V 15.05 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Poděbradově ulici se pohybuje polonahá žena bez domova, která křičí na kolemjdoucí lidi. Strážníci dotyčnou osobu oblečenou do plavek vyzvala, aby se oblékla a poté ji vykázala.

Po dvacáté první hodině byli strážníci přivoláni k jistému domu v ulici Víta Nejedlého, protože tam došlo k rozepři mezi mužem a ženou. Hlídka inkriminované místo a také jeho okolí prověřila, avšak tyto lidi nezaregistrovala.

Ve 22.38 hodin obdržela městská policie informaci o tom, že v sídlišti U Stadionu se nachází podezřelá žena, která křičí a zvoní na různé domovní zvonky. Strážníci dotyčnou zmatenou osobu, která jevila známky požití alkoholu, kontaktovali. Následně vyšlo najevo, že v jednom z domů hledá svou malou dceru, se kterou toho dne navštívila hudební akci ve Slatiňanech a kterou však nyní postrádá. Hlídka na místo přivolala policisty, kteří tuto ženu podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem a poté ji přepravili na služebnu k dalšímu opatření. Strážníci mezi tím odjeli do Slatiňan, aby ověřili tvrzení matky o tom, že tam byla toho dne společně se svou dcerou. Protože přítomní účastníci hudební akce potvrdili, že děvčátko tam toho dne skutečně s matkou bylo a dodali, že dívka následně odjela vozidlem s jistou ženou a s jejím přítelem ze Slatiňan pryč, hlídka získané informace obratem předala PČR. Po určité době policisté mladou slečnu vypátrali, přičemž byla v pořádku.

Sedm minut před dvacátou třetí hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na náměstí U Vodárny nesprávně parkují automobily. Hlídka zmíněné náměstí prověřila, avšak žádné stojící vozidlo tam nezastihla.

Ve 23.09 hodin vyjeli strážníci na Masarykovo náměstí, protože u místního domu měla znít hlasitá hudba, která rušila noční klid. Hlídka u příslušné budovy ani v jejím okolí protiprávní jednání nezpozorovala.

Krátce před půlnocí informoval městskou policii muž, že u bytového domu v Akátové ulici ruší noční klid skupina hlasitých cizinců. Strážníci na uvedeném místě zastihli dva muže, kteří v klidu konverzovali a poslouchali slabě znějící reprodukovanou hudbu. Na základě upozornění hlídky se poté ztišili a hudbu zeslabili, aby již nikoho nerušili. Po vyřešení přestupku strážníci odjeli.

Ve 3.20 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Slatiňanech ruší noční klid hlasitá hudba, která může vycházet z areálu místní společnosti případně ze hřiště v Janderově. Protože na zmíněném hřišti se nikdo nenacházel, strážníci vyjeli do Slatiňan. V té době v uvedeném areálu probíhala narozeninová oslava s diskotékou. Po vyřešení přestupku přítomní hosté hudbu zeslabili a oslavu následně ukončili.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑