Události ze dne 20.6.2024

24.06.2024 16:13

Před desátou hodinou dopolední bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že pod Širokými schody je nesprávně zaparkován automobil konkrétní barvy. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 13.41 hodin strážník během pochůzkové činnosti zaregistroval v ulici Na Valech stojící automobil s otevřeným okénkem, v jehož okolí se nikdo nenacházel. Po zjištění jeho majitele učinil další nezbytné kroky.

Osmnáct minut po čtrnácté hodině obdržela městská policie informaci, že u supermarketu v ulici Obce Ležáků došlo k fyzickému napadení mezi bezdomovci. Když strážníci přijeli na místo, přítomný muž jim sdělil, že byl napaden svou manželkou, která mu během slovní rozepře podrazila nohy. Jakmile muž dopadl na zemi, přičemž nedokázal bez pomoci vstát, jeho žena do něho kopala nohou. Hlídka událost zadokumentovala a s dotyčnými manželi sepsala zápisy o podaném vysvětlení. Celou věc následně dořeší přestupková komise při Městském úřadu Chrudim.

V 15.05 hodin vyjeli strážníci na Tyršovo náměstí, protože zde bylo několik automobilů zaparkováno na zeleni. Hlídka za stěrače jedenácti z nich umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem dvanáctého automobilu vyřešila přestupek na místě.

O několik minut později oznámili na linku 156 manželé, že byli u supermarketu v ulici Obce Ležáků slovně napadeni jim známým mužem, který poté z místa odjel.  Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že k oznámenému jednání došlo po dopravní nehodě během slovní rozepře, kdy zmíněný člověk pronesl k této dvojici, že tímhle to rozhodně neskončilo. Na základě tohoto sdělení manželé pojali obavu, že by v budoucnu mohli být fyzicky napadeni, proto věc oznámili. Jakmile hlídka tyto lidi poučila, uvedli, že prozatím v této záležitosti po městské policii žádného šetření nežádají.

V 18.41 hodin byli strážníci přivoláni k supermarketu v ulici SNP, neboť se tam zdržoval podezřelý člověk, který od kolemjdoucích zákazníků prodejny vybíral finanční příspěvky určené nemocným spoluobčanům. Hlídka v dotyčném muži zjistila skutečného zástupce nadačního fondu, který se protiprávního jednání nedopouštěl.

Po dvacáté první hodině kontaktoval městskou policii občan s tím, že na Masarykově náměstí zaregistroval opilého člověka, který během chůze opakovaně upadl na zem. Hlídka prověřila příslušné náměstí a také jeho okolí, avšak s negativním výsledkem.

Ve 4.30 hodin vyjeli strážníci do Slatiňan, protože zde v jedné ulici volně pobíhal kůň. Hlídka uvedené zvíře odchytla a odvedla k jeho majiteli, jenž se pohoršoval nad tím, že strážníci řeší takovou malichernost. Hlídka dotyčnému muži uložila za přestupek pokutový příkaz, avšak ten s jeho výší nesouhlasil, proto strážníci událost zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení příslušnému správnímu orgánu.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑