Události ze dne 20.10.2024

21.10.2024 18:19

Po půl jedenácté obdržela městská policie informaci, že v Pardubické ulici parkují dva automobily na příjezdové komunikaci ke garážím. Hlídka za jejich stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče, protože vozidla bránila jejich majitelům ve vyjetí automobily na komunikaci.

V 10.51 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u nově zbudované lávky přes řeku v ulici Na Ostrově zřejmě uniká neznámá látka do vody, protože v řece se vytváří bubliny. Strážníci inkriminované místo prověřili, přičemž shledali, že do části řeky pod jezem zřejmě někdo vylil saponát, který vytváří ve splavu bubliny. Protože úniku neznámé látky ze břehu nic nenasvědčovalo, hlídka v této věci kontaktovala úředníka Odboru životního prostředí při Městském úřadu Chrudim, který přislíbil, že událost prokonzultuje následujícího dne.

Čtrnáct minut po jedenácté hodině vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože tam parkoval automobil na zeleni. Při příjezdu hlídky se k tomuto vozidlu dostavila řidička, která po vyřešení přestupku automobil přeparkovala.

Ve 12.38 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ve Slatiňanech v ulici Pod Skálou volně pobíhá kůň. Strážníci v uvedené ulici zastihli oznamovatelku, která sdělila, že ve chvíli, kdy učinila oznámení, nepostřehla majitele zvířete, který se zdržoval opodál, koně hlídal a před příjezdem hlídky jej zajistil a odvedl pryč. Strážníci po tomto sdělení odjeli pryč.

Po třinácté hodině informoval městskou policii občan, že do Sečské ulice přijel automobil, který jakmile zaparkoval, jeho posádka vystoupila, začala křičet a skákat po vozidle. Strážníci v uvedené ulici zastihli trojici osob, které seděly na kapotě automobilu a poslouchaly reprodukovanou hudbu. Hlídka tyto lidi poučila a s ohledem na nedaleký útulek pro opuštěná zvířata je požádala, aby znějící hudbu ztišily. Osoby žádosti strážníků vyhověly.

V 16.04 hodin kontaktoval strážníky na Resselově náměstí muž, který jim předal cizí platební kartu, kterou zaregistroval odloženou v ulici Čs. partyzánů. Hlídka tento předmět uložila do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Pět minut před sedmnáctou hodinou se obrátil na městskou policii se žádostí o pomoc obyvatel Pardubické ulice, protože u zámku vstupních dveří do jeho bytu došlo k technické závadě a on zůstal uvězněný doma i s malým potomkem. Jakmile strážníci přijeli na příslušnou adresu a promluvili s oznamovatelem, dotyčný člověk jim hodil z okna klíče od svého bytu, aby se pokusili odemknout zámek jeho dveří zvenčí. Protože tyto dveře se nepodařilo ani hlídce otevřít, muž přivolal Hasičský záchranný sbor, který se na místo dostavil současně s Policií ČR, která celou situaci převzala k řešení.

V 16.59 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky anonymní oznamovatel, že u konkrétního domu v sídlišti U Stadionu parkují nesprávně automobily v obytné zóně, přestože již bylo uvedeno do provozu nově zbudované parkoviště za silnicí v ulici Dr. Milady Horákové. Hlídka u příslušné budovy zaregistrovala celkem devět nesprávně stojících vozidel. Na osm z nich strážníci umístili výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomným řidičem devátého automobilu vyřešila hlídka dopravní přestupek na místě.

O hodinu později byli strážníci přivoláni do Luhanovy ulice, jelikož tam několik vozidel stálo na chodníku. Hlídka umístila za stěrače těchto čtyř vozidel výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 18.07 hodin obdržela městská policie informaci, že na chodníku ve Slovenské ulici leží zraněná kočka. Po příjezdu strážníků se k uvedenému zvířeti dostavila majitelka, která svou kočku převzala do péče.

Před půl devátou bylo oznámeno na linku 156, že v Pardubické ulici parkuje automobil na zeleni. Hlídka na příslušné vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑