Události ze dne 19.8.2024

20.08.2024 12:32

Před půl třetí odpolední zaregistrovali strážníci při pěší pochůzkové činnosti v Husově ulici zaparkované vozidlo s otevřeným okénkem. Provedeným šetřením byla zjištěna a následně i kontaktována majitelka vozidla, která se dostavila na místo a vozidlo si zajistila.

V 14.32 hodin oznámil muž na linku 156, že se nachází u obchodního domu Albert, kde ho údajně obtěžuje nějaký chlapec. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že oznamovatel se zde již nenachází. K hlídce se přihlásila svědkyně, která sdělila, že muž skutečně již odešel. K celé věci dále uvedla, že muž měl obvinit přítomného chlapce z pokusu o krádež věcí z batohu, což se dle ní nestalo. Její slova potvrdil i pracovník ostrahy. Nezletilý chlapec, který se na místě nacházel, byl posléze předán matce.

Krátce před patnáctou hodinou prověřovali strážníci oznámení o porušování dopravního značení v ulici Dr. Milady Horákové. Dle oznamovatele zde měla vozidla jezdit zákazem vjezdu. Po dobu, kdy byla hlídka na místě, nebyl žádný přestupek zjištěn.

V 15.03 hodin přijal operační důstojník oznámení o nálezu malého holouběte, které se má nacházet v Čáslavské ulici. Strážníci holoubě od oznamovatelky převzali a převezli ho na služebnu, kde si jej převzal pracovník záchranné stanice Pasíčka.

O chvíli později byli strážníci přivoláni k divadlu Karla Pippicha, kde měl být posunutý kryt kanálu. Na místě hrozil úraz kolemjdoucích. Strážníkům se podařilo vrátit betonový kryt zpět na své místo.

V 19.18 hodin bylo na městskou policii oznámeno, že u semaforu v ulici Slovenského národního povstání nefunguje signalizace pro chodce. Ověřit, zda signalizace skutečně není funkční, však nebylo možné, jelikož v tuto dobu byly již semafory vypnuté. Podnět byl následující den předán odpovědnému pracovníkovi technických služeb.

Po dvacáté hodině řešila hlídka v Soukenické ulici poškození zaparkovaného vozidla. Na dveřích vozidla byla zjištěna rýha a byl promáčknutý levý přední blatník. Dle oznamovatele toto mohla způsobit skupinka asi deseti mladistvých osob, která se na místě nacházela. Samotné poškození vozidla těmito osobami však neviděl. Na místě nebylo zřejmé, zda k poškození došlo v tento den, nebo zda viditelná poškození byla na vozidle způsobena již v minulosti. Celá věc tak byla na místě zadokumentována a další postup bude odvislý od výsledků provedených šetření.

Následně hlídka přejela do Domu s pečovatelskou službou v ulici Strojařů, kde pomáhala tamní zaměstnankyni se zvednutím klientky, která upadla na zem a nebyla schopna sama vstát.

K poslednímu oznámení tohoto dne vyjížděli strážníci před jednadvacátou hodinou, tentokrát do ulice Škroupova, kde mělo vozidlo parkovat v místě, do kterého je vjezd dopravním značením zakázán. Oznámení bylo vyřešeno umístěním výzvy pro nepřítomného řidiče vozidla.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑