Události ze dne 19.7.2024

25.07.2024 07:29

V 8.06 hodin byli strážníci přivoláni na Školní náměstí, neboť se tam nacházel zraněný holub. Tento pták před příchodem hlídky uhynul. Strážníci tedy kadáver vyzvedli a převezli do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde ho umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude předán k odborné likvidaci.

Po deváté hodině obdržela městská policie informaci, že mezi ulicemi Družstevní a Slovenská, projíždí automobily přes pojezdový chodník, kde je jízda zakázaná dopravní značkou. Strážníci na uvedeném místě vykonali několik namátkových kontrol, přičemž dopravní přestupky řidičů během nich nezaregistrovali.

Před polednem požádala strážníky o asistenci zdravotní sestra z nemocnice ve Václavské ulici, protože bylo třeba vyšetřit a následně ošetřit agresivního pacienta, který křičel a s lékaři nespolupracoval. V přítomnosti hlídky se dotyčný muž zklidnil a bez problému absolvoval potřebná vyšetření. Strážníci po jeho ošetření ze zdravotnického zařízení odjeli.

V 15.53 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel Nerudovy ulice s tím, že na jeho domovní zvonek zvoní bezdomovci, kteří žádají přivolání Zdravotnické záchranné služby na vlakové nádraží v této ulici. Vzhledem k momentálnímu vytížení hlídky bylo muži doporučeno, aby v této věci kontaktoval Policii ČR. Operátor městské policie následně vyrozuměl operačního důstojníka PČR a o telefonátu občana jej informoval.

Krátce po šestnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v Husově ulici se nachází kontejner, určený ke sběru kovu, jenž je zcela přeplněný. Operátor městské policie tuto informaci zanesl do knihy závad.

V 16.34 hodin vyjeli strážníci do ulice U Vápenky, protože ve volně přístupném areálu tamní společnosti se pohybovala neznámá zmatená žena. Hlídka dotyčnou osobu na uvedeném místě ani v okolí nezastihla.

Před devatenáctou hodinou kontaktoval městskou policii občan s tím, že v ulici Dr. Václava Peška majitel restaurace na venkovní předzahrádce griluje pokrm, což oznamovateli vadilo, přičemž dodal, že je třeba, aby hlídka toto grilování zastavila a dotyčnému muži vyslovila zákaz k provozování podniku. Hlídka sdělení občana prověřila, avšak protiprávní jednání v tomto případě neshledala.

V 19.11 hodin bylo oznámeno na linku 156, že na komunikaci u ubytovny v Tovární ulici ulehl člověk. Protože dotyčný ležící muž strážníkům uváděl akutní bolest břicha, byla k němu přivolaná Zdravotnická záchranná služba, jejíž posádka tohoto člověka přepravila do nemocnice.

Třináct minut před dvacátou první hodinou přivolal strážníky do ulice Víta Nejedlého občan, který zpozoroval, že tam před domem došlo ke konfliktu mezi několika lidmi, kteří následně poškodily okénko zaparkovaného automobilu. Na uvedené místo se s hlídkou dostavili přivolaní policisté. Zmíněné osoby byly v klidu a shodně uvedly, že k rozbití skleněné výplně okénka došlo nedopatřením. Protože tito lidé způsobenou škodu navzájem uhradili a žádného šetření nežádali, zasahující složky následně odjely.

Ve 21.42 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že obyvatelka bytového domu ve Škroupově ulici doma křičí a ruší sousedy. Přestože v uvedené budově byl klid, strážníci dotyčnou občanku kontaktovali. Ta sdělila, že se před několika málo minutami vrátila domů z výletu a dodala, že rozhodně nekřičela. Protiprávní jednání hlídka v tomto případě neshledala.

Po dvacáté druhé hodině informovala městskou policii žena, že během venčení svého psa  upevněného na vodítku v zahrádkářské kolonii Na Bělidle k nim přiběhlo cizí volně pobíhající zvíře, které jejího psa napadlo, avšak naštěstí nezranilo. Oznamovatelka dodala, že jeho majitelka, jež se na místo dostavila, nejevila zájem věc řešit a slovně ji urážela. Vzhledem k tomu, že podezřelou ženu se strážníkům nepodařilo v uvedeném areálu, ani v jeho okolí zastihnout, s oznamovatelkou bylo domluveno, že opět přivolá hlídku, jakmile podezřelou majitelku psa v budoucnu zpozoruje.

Ve 22.40 hodin vyjeli strážníci do ulice Čs. armády, protože z tamní pivnice vycházel hluk, který rušil obyvatele. Přítomný personál po vyřešení přestupku s hlídkou znějící hudbu ztišil.

Přibližně o hodinu později bylo oznámeno na linku 156, že v Parku republiky sedí na lavičce hlučná mládež. Po vyřešení přestupku se strážníky tito lidé vstali a odešli pryč.

Po druhé hodině ranní upozornil městskou policii občan, že na Resselově náměstí leží na zemi u lavičky muž. Hlídka prověřila příslušné náměstí a také jeho okolí, avšak s negativním výsledkem.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑