Události ze dne 19.6.2024

20.06.2024 14:47

Přesně v osm hodin vyjeli strážníci k okružní křižovatce na Bídě, protože v přilehlém parčíku se nacházeli bezdomovci, kteří pokřikovali na kolemjdoucí osoby. Hlídka tyto lidi pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 8.33 hodin bylo oznámeno na linku 156, že ulicí V Průhonech právě projíždí nákladní automobil, přestože je to v rozporu s dopravním značením. Strážníci prověřili příslušnou ulici a také její okolí, avšak uvedené vozidlo nezaregistrovali.

Před jedenáctou hodinou informoval městskou policii pracovník technických služeb, že v sídlišti Na Větrníku našel odloženou žákovskou knížku. Vzhledem k tomu, že se jednalo o žákovskou knížku z loňského školního roku, hlídka ji umístila do nádoby určené ke sběru papíru.

Ve 14.36 hodin byli strážníci přivoláni do ulice U Parku, protože tam ležel na zemi bezdomovec a také do Poděbradovy ulice, kde bylo na rezidentním parkovišti u jednoho z domů nesprávně zaparkován automobil konkrétní tovární značky. Hlídka dotyčného ležícího muže po probuzení vykázala, orientovaného místem i časem. Zmíněné stojící vozidlo průjezdnost uvedeného parkoviště nijak neohrozilo. Jelikož v průchodu přilehlé budovy strážníci zaregistrovali dalšího posedávajícího muže bez domova, z objektu jej také vykázali.

Po patnácté hodině kontaktovala městskou policii žena s tím, že u bytového domu v Pardubické ulici je nesprávně zaparkován automobil. Po příjezdu strážníků se k tomuto vozidlu dostavila řidička, která po vyřešení dopravního přestupku automobil přeparkovala.

V 15.55 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulicích Štěpánkova a Čelakovského jsou zaparkovány automobily bez příslušného označení. Hlídka za stěrače šesti vozidel bez parkovacích karet umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Devatenáct minut po šestnácté hodině vyjeli strážníci do ulice V Průhonech, jelikož zde v místě zákazu zastavení bylo zaparkováno několik automobilů. Hlídka na příslušném místě zjistila deset stojících vozidel, za jejich stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 17.59 hodin upozornil městskou policii občan, že pod Širokými schody parkuje nesprávně automobil a dále, že u obchodního centra na Borzně leží na lavičce bezdomovec. V případě oznámení na nesprávně stojící vozidlo strážníci protiprávní jednání neshledali, neboť řidič tohoto automobilu právě vykládal náklad. Hlídka poté prověřila lavičky na Borzně, avšak přítomné osoby řádně seděly a protiprávního jednání se rovněž nedopouštěly.

Krátce po devatenácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v ulici V Průhonech parkují automobily v místě, kde platí zákaz zastavení. Hlídka na uvedeném místě zaregistrovala jedno vozidlo, a za jeho stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑