Události ze dne 1.9.2024

03.09.2024 21:49

Dvacet minut po osmé hodině dopolední bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Sladkovského muž venčí psa na volno bez vodítka. Strážníci kontaktovali dotyčného muže, který uvedl, že tak jednal z důvodu, že se špatně pohybuje. Hlídka jej řádně poučila a přestupek s ním vyřešila na místě.

V 8.29 hodin informovala městskou policii žena, že v sídlišti U Stadionu zaregistrovala odloženou prázdnou dámskou kabelku. Strážníci tuto tašku převzali a poté je uložili do oddělení ztrát a nálezů při Městském úřadu Chrudim.

Po půl desáté vyjeli strážníci do ulice Obce Ležáků, protože tam občan nalezl neurčitou kartu. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že se jednalo o městskou cestovní kartu, kterou strážníci rovněž uložili do oddělení ztrát a nálezů místního městského úřadu.

V 15.06 hodin se obrátil na městskou policii řidič s tím, že u supermarketu v Poděbradově ulici parkují automobily v místě s vodorovným dopravním značením žluté barvy a tím komplikují vozidlu zásobování v projetí k nákladové rampě. Hlídka inkriminované místo prověřila, avšak žádný stojící automobil tam nezastihla.

Krátce před osmnáctou hodinou oznámila prostřednictvím tísňové linky ostraha hypermarketu v ulici Dr. Milady Horákové, že v jejich prodejně došlo ke krádeži zboží. Po příjezdu hlídky vyšlo najevo, že neznámá žena tam vstoupila do zkušební kabinky s náramky, ze kterých poté sňala bezpečnostní prvky, aby mohla s těmito doplňky opustit prodejnu, aniž by při odchodu aktivovala akustický výstražný tón bezpečnostního rámu. Vzhledem k tomu, že strážníci na základě místní znalosti dotyčnou zákaznici zachycenou na kamerovém záznamu nedokázali neidentifikovat, událost zadokumentovali a spisový materiál postoupí k dořešení přestupkové komisi při Městském úřadu Chrudim.

V 19.05 hodin kontaktovala městskou policii se žádostí o pomoc mladistvá dívka, která uvedla, že vzhledem k tomu, že se nepohodla se svou matkou, odmítá se vrátit domů. Strážníci dotyčnou slečnu prozatím usadili na služebně, kam zároveň přivolali pracovnici místního sociálního odboru, která o chvíli později dívku společně s hlídkou předala do péče její matky v místě bydliště a zároveň dotyčnou ženu poučila o dalším postupu.

Dvacet minut před dvacátou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v Průmyslové ulici se nachází zraněná kočka, kterou zřejmě srazil projíždějící automobil. Strážníci toto zvíře dopravili do útulku v Sečské ulici, kde je umístila do připravené karanténní klece. O umístění kočky byla vyrozuměna pracovnice tohoto zařízení, která zvířeti zajistila potřebnou veterinární péči.

Ve 21.54 hodin byli strážníci přivoláni do Medlešic, protože na tam na soukromou zahradu vnikl cizí volně pobíhající pes. Hlídka na základě místní znalosti kontaktovala jeho majitele s tím, aby své zvíře zajistil. Dotyčný muž se dostavil na místo a po vyřešení přestupku svého psa v pořádku odvedl.

Krátce po půlnoci obdržela městská policie informaci, že v jednom z bytů v domě v Revoluční ulici dochází k rušení nočního klidu. Při příjezdu strážníků byl v příslušném bytě klid. Hlídka přesto kontaktovala jeho obyvatele, kteří se doznali, že mezi nimi došlo ke slovní rozepři, která mohla rušit sousedy. Strážníci vyřešili jejich přestupky na místě a poté odjeli.

V 5.47 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v ulici U Vápenky leží na komunikaci ulomená větev. Hlídka zmíněný předmět přemístila na travnatou plochu mimo vozovku a majitele příslušného stromu vyzvala, aby uklidil komunikaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑