Události ze dne 18.9.2024

19.09.2024 10:43

Dopoledne po půl desáté bylo oznámeno na linku 156, že u vjezdu do průmyslové zóny v Pardubické ulici leží na zemi dopravní značka. Vzhledem k tomu, že nic nenasvědčovalo tomu, že by se jednalo o následek dopravní nehody, hlídka pořídila fotodokumentaci a věc poté oznámila jako závadu ke včasné nápravě.

V 10.21 hodin vyjeli strážníci do Slatiňan, protože v tamní zahradě někdo během uplynulé noci očesal rajská jablka, která následně odcizil. Hlídka vyzvala poškozeného muže k podání vysvětlení a telefonicky kontaktovala také jeho sousedku, neboť v dané chvíli nebylo možné vyloučit, že poškození jejího plotu, který sousedí s příslušnou zahradou, způsobil neznámý člověk právě během krádeže zeleniny. Dotyčná žena byla poučena, jak může postupovat ve věci poškození svého oplocení cizí osobou. Majitel příslušné zahrady na závěr strážníkům sdělil, že ve věci odcizení rajských jablek z jeho pozemku žádného šetření nežádá a dodal, že událost městské policii oznámil pouze jako poznatek.

Přibližně o hodinu později informoval občan operátora městské policie o tom, že v Pardubické ulici parkují v konkrétním místě automobily na chodníku. Hlídka umístila za stěrače těchto pěti vozidel výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 15.21 hodin byli strážníci přivoláni do ulice Svatopluka Čecha, neboť před vjezdem do garáže jednoho z jejich obyvatelů parkoval cizí automobil. Protože majitele příslušného vozidla se hlídce žádným způsobem nepodařilo kontaktovat a také vzhledem k tomu, že oznamovatel odstranění zmíněného automobilu z komunikace prostřednictvím odtahové služby nežádal, strážníci na toto vozidlo umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce před devatenáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u supermarketu v Poděbradově ulici se pohybuje žena bez domova, která obtěžuje kolemjdoucí zákazníky. Hlídka dotyčnou ženu pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 5.52 hodin se obrátila na městskou policii majitelka garáže v Malecké ulici, protože před vjezdem do garáže parkovaly dva cizí automobily, které jí bránily ve vyjetí vozidlem na komunikaci. Strážníci u příslušné garáže zastihli jeden stojící automobil, s jehož řidičem vyřešili dopravní přestupek na místě. Toto vozidlo bylo následně přeparkováno.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑