Události ze dne 18.8.2024

19.08.2024 13:42

Krátce před jednou hodinou ranní prověřovali strážníci oznámení o rušení nočního klidu, ke kterému mělo docházet v ulici Dvořákova. Strážníci na místě jednali s majitelkou domu, která sdělila, že mají oslavu. Po poučení o době nočního klidu uvedla, že se přemístí do domu.

V 1.31 hodin byl operačním důstojníkem městské policie zjištěn prostřednictvím kamerového systému muž, který šel z ulice Široká směrem ke Školnímu náměstí. Při tomto bouchal do dopravní značky a hýbal s oplocením umístěným okolo kašny. Muž byl hlídkou zastižen v ulici Novoměstská. Jevil známky silné opilosti, dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,31 promile alkoholu. V průběhu jednání byl muž agresivní, pokusil se kopat do kašny v Novoměstské ulici. Vzhledem k těmto skutečnostem byly proti muži použity donucovací prostředky a byly mu nasazeny služební pouta. Následoval převoz na lékařské vyšetření, kde lékař rozhodl o jeho převozu a umístění na protialkoholní záchytné stanici. Tam byl muž záhy převezen a v čase 2.55 hodin v pořádku předán tamnímu personálu. Žádné poškození majetku nebylo následnou kontrolou zjištěno.

V 6.51 hodin oznámila žena na linku 156, že v ulici U Stadionu, u domu č.p.757, leží dva uhynulí ptáci. Strážníci uhynulá zvířata umístili do přepravního pytle a následně jej převezli do mrazicího boxu, odkud budou předány k odborné likvidaci.

Před jedenáctou hodinou dopolední řešili strážníci oznámení o nevhodně se chovajících bezdomovcích, kteří se mají nacházet na autobusové zastávce na Tyršově náměstí. Na místě se nacházely dvě osoby, po jednání s hlídkou byly z místa vykázány.

V 12.07 hodin byla na městskou polici oznámena krádež zboží v prodejně Rossmann. Šetřením na místě bylo zjištěno, že dva možní pachatelé z prodejny již utekli, jeden odešel pěšky, druhý odjel na jízdním kole. Celá věc byla zadokumentována a další postup bude odvislý od výsledků provedených šetření.

Po sedmnácté hodině vyjížděli strážníci do ulice Víta Nejedlého, kde mělo dojít k samovolnému vyjetí vozidla z parkoviště. Vozidlo následně sjelo do vozovky. V průběhu řešení celé věci se k vozidlu dostavil přítel majitelky vozidla, který vozidlo zaparkoval zpět na parkoviště.

Z předchozího oznámení přejela hlídka do ulice Škroupova, kde byly nalezeny dvě injekční stříkačky. Ty byly uloženy do speciálního boxu, následně budou předány k odborné likvidaci.

V 22.27 hodin přijal operační důstojník oznámení, ve kterém občan uvedl, že v ulici Pardubická leží zřejmě opilý muž. Hlídkou bylo na místě zjištěno, že muž je i přes svoji opilost orientován místem i časem, měl pouze problém s chůzí. Strážníci jej doprovodili domů, kde byl v pořádku předán přítelkyni.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑