Události ze dne 18.7.2024

25.07.2024 07:27

Před osmou hodinou dopolední bylo oznámeno na linku 156, že v Olbrachtově ulici leží na určitém místě uhynulá kočka. Hlídka kadáver vyzvedla a dopravila do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde toto zvíře uložila do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydáno k odborné likvidaci.

V 8.38 hodin vyjeli strážníci do Střelecké ulici, protože se tam nacházel mladý pták s poraněnou nohou. Hlídka jej odchytla a přepravila na služebnu, kde tohoto vrabce převzal do péče přivolaný pracovník záchranné stanice živočichů.

Krátce po desáté hodině informoval městskou policii občan, že u lampy veřejného osvětlení, která se nachází na Školním náměstí, chybí kryt elektroinstalace. Hlídka uvedený kryt, jenž byl odložený opodál, umístila zpět na příslušnou část lampy a zajistila jej.

V 10.21 hodin přivolal strážníky do sídliště Na Větrníku občan, který tam zaregistroval odloženou injekční stříkačku. Hlídka uvedený předmět vyzvedla a dopravila k odborné likvidaci.

O tři minuty později bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že Rubešovou ulicí se pohybuje volně pobíhající pes většího vzrůstu. Hlídka prověřila příslušnou ulici a také její okolí, avšak s negativním výsledkem.

V 10.55 hodin kontaktoval městskou policii pracovník ostrahy supermarketu v ulici Obce Ležáků s tím, že v jejich prodejně byla nalezena cizí peněženka s doklady. Strážníci tento předmět vyzvedli a prozatím jej uložili na služebně, kde si téhož dne peněženku s obsahem vyzvedla majitelka, která ve zmíněném supermarketu obdržela informaci, kde se její ztracené věci právě nachází.

Před čtrnáctou hodinou vyjeli strážníci ke smuteční síní ve Škroupově ulici, protože tam měl v zaparkovaném automobilu přebývat neznámý muž, který během smutečních obřadů žebral od přítomných účastníků peníze. Hlídka zjistila totožnost dotyčného člověka a z místa jej vykázala.

V 16.38 požádala městskou policii o příjezd do Slatiňan tamní obyvatelka, jež sdělila, že došlo ke sporu mezi ní a sousedem. Po příjezdu strážníků vyšlo najevo, že zmíněný muž na svůj dům instaloval akustickou plašičku zvířat, jejíž zvuk ruší především v noci sousedy. Hlídka toho člověka kontaktovala, avšak ten uvedl, že jeho pro změnu ruší zvuk poškozené bazénové filtrace sousedů. Strážníci celou věc konzultovali a poté obě strany poučili o tom, že v jejich případě se jedná o občanskoprávní spor, který je možné řešit soudní cestou.

Před devatenáctou hodinou bylo oznámeno na linku 156, že v ulici Strojařů parkuje na chodníku dodávkový automobil. Hlídka na toto vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Ve 20.40 hodin přivolal strážníky do Luhanovy ulice občan, který zaregistroval u jednoho z domů obytný automobil stojící na chodníku. Hlídka umístila za stěrač uvedeného vozidla výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přibližně o dvě hodiny později obdržela městská policie informaci, že na Resselově náměstí v pasáži ruší noční klid skupina osob, která tam poslouchá hlasitě znějící reprodukovanou hudbu. Hlídka příslušné místo a také jeho okolí prověřila, avšak tyto lidi, ani znějící hudbu nezaregistrovala.

Před třetí hodinou ranní bylo oznámeno na linku 156, že v okolí čerpací stanice v ulici Obce ležáků ruší noční klid znějící hudba. Strážníci ve zmíněné čerpací stanici zastihli cizince, který tam poslouchal hlasitou reprodukovanou hudbu. Po vyřešení přestupku s hlídkou muž hudbu ztišil, aby již nikoho nerušil.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑