Události ze dne 18.6.2024

20.06.2024 14:46

Krátce po sedmé hodině ranní bylo oznámeno na linku 156, že v autobusové zastávce v Poděbradově ulici sedí na lavičce v nepřirozené poloze člověk. Hlídka uvedené místo prověřila, avšak dotyčnou osobu nezastihla.

V 7.29 hodin vyjeli strážníci do Čáslavské ulice, protože se zde měl za panelovým domem volně pohybovat zraněný pes. Po vyřešení přestupku s hlídkou si toto již staré zvíře s vrozenou vadou ale neporaněné zajistila a odvedla jeho majitelka.

Před devátou hodinou kontaktoval městskou policii řidič s tím, že před branou hřbitova v Novoměstské ulici jsou odstaveny automobily, které řidiči znemožnily projetí. Hlídka na uvedeném místě zjistila jeden stojící automobil, za jehož stěrače umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 9.06 hodin se dostavila na služebnu strážníků žena s tím, že v Kollárově ulici leží na zemi bezdomovec. Hlídka o chvíli později dotyčného muže vykázala, orientovaného místem i časem.

Po půl druhé bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u bankomatu na Masarykově náměstí postávají bezdomovci, kteří obtěžují klienty banky. Hlídka na místě tyto osoby nezaregistrovala.

Ve 14.34 hodin přivolal strážníky do Poděbradovy ulice obyvatel tamního domu, neboť na společné chodbě této budovy leželi bezdomovci. Hlídka uvedenou dvojici lidí z domu vykázala.

Dvacet minut po patnácté hodině obdržela operátor městské policie signál o narušení budovy, která se nachází u Rozhledny Bára. Strážníci příslušný objekt zvenčí prověřili, avšak neoprávněnému vniknutí do jeho interiéru nic nenasvědčovalo, hlídka proto odjela.

V 15.44 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v jednom z domů v Poděbradově ulici se opět usadili bezdomovci. Hlídka v tomto případě dvojici lidí bez domova z této budovy také vykázala.

Přesně v sedmnáct hodin vyjeli strážníci do ulice Čs. armády, jelikož u budovy vlakového nádraží občan zaregistroval dvě skupiny osob, mezi nimiž se možná schylovalo ke vzájemnému fyzickému napadání. Po příjezdu hlídky tomuto jednání nic nenasvědčovalo.

V 17.33 hodin během hlídkové činnosti strážníci zpozorovali ve Fibichově ulici ležícího muže, kterého hlídka po probuzení vykázala, orientovaného místem i časem.

Dvacet minut po osmnácté hodině informoval městskou policii občan, že ve vjezdu na parkoviště u domu v Čáslavské ulici stojí nesprávně automobil. Hlídka na uvedeném místě zastihla dvě nesprávně zaparkovaná vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Ve 20.03 hodin oznámil prostřednictvím tísňové linky občan, že v Heydukově ulici se na přístřešku nachází mládě poštolky, jež zřejmě vypadlo z hnízda. Vzhledem k tomu, že se jednalo o soběstačného, opeřeného a nezraněného jedince, hlídka jeho odchyt neprovedla a ponechala jej na místě.

Před dvacátou třetí hodinou byli strážníci přivoláni do ulice Dr. Malíka, jelikož se tam pohybovala opilá žena s dítětem. Hlídka dotyčnou matku podrobila orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou nulovou hodnotou alkoholu. Žena strážníkům sdělila, že s dcerou nemá kde nocovat. Strážníci proto kontaktovali úřednici sociálního odboru při Městském úřadu Chrudim, která o chvíli později matku i její dítě přepravila a umístila do dočasného náhradního ubytování.

Ve 23.02 hodin se obrátil na městskou policii občan s tím, že v jedné z místních ulic mu vyteklo na zem několik litrů nafty. Při příjezdu strážníků měl tento občan zajištěn sorbet a způsobené znečistění již likvidoval. Jelikož po hlídce ničeho nežádal, strážníci odjeli.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑